"A világtörténelem legbrutálisabb pusztítása", "a legsúlyosabb teher a magyar nemzet történelmében" – nem fukarkodtak a jelzőkkel az Orbánék által bevezetett holonapon (sem)

"A világtörténelem legbrutálisabb pusztítása", "a legsúlyosabb teher a magyar nemzet történelmében" – nem fukarkodtak a jelzőkkel az Orbánék által bevezetett holonapon (sem)

A világtörténelem egyik legértelmetlenebb és legbrutálisabb pusztításának nevezte a holokausztot az emberi erőforrások minisztere a holokauszt magyarországi áldozatainak sokadik emléknapja alkalmából tartott cionista megemlékezésen vasárnap, a budapesti Terror Háza Múzeum előtt. Eközben az élősködők menetének nevezett internacionalista zsidó provokáció is zajlott, melyen a Miniszterelnökség államtitkára a magyar nemzet történelmének legsúlyosabb terheként beszélt a holokamuról. Azzal is eldicsekedett, hogy a "holokauszt magyar áldozatainak emléknapját" az első Orbán-kormány vezette be 2000-ben.

"Történelmünk legsötétebb korszakai akkor következtek be amikor az emberiség egy része megfeledkezett saját múltjáról, évezredes hagyományairól, alapértékeiről, Istenbe vetett hitéről, és úgy gondolta, önös, önző érdekei alapján maga veheti át a világ irányítását" – tette le a hűségesküt Kásler Miklós.

A miniszter úgy fogalmazott, a véres huszadik században két diktatúra jött létre, amelyek emberek tízmillióit nyomorították meg, és pusztították el: az internacionalizmus és a "nemzeti nacionalizmus" (évtizedeken át próbálták a nemzetiszocializmust móhelkéssel fasizmussá "keresztelni", de ekkora ökörséget még a bolsevik történetírás sztahanovistái sem tudtak kitalálni – a szerk.). Hangsúlyozta: az áldozatok mellett azokra is emlékezni kell, akik "emberek maradtak az embertelenségben", és segítették, mentették az üldözötteket mindannyiunk példaképeivé válva.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija arról beszélt, hogy a zsidó hagyományokban és a zsidó vallásban – ezen keresztül a zsidó-keresztény (számtalanszor felhívtuk már olvasóink figyelmét, hogy ilyen fogalom nem létezik, ez fából vaskarika – a szerk.) civilizációban is – alapérték a történelmi emlékezet kötelessége.

Kitért arra: a Medián "antiszemitizmus attitűdre" vonatkozó, 2006-ban végzett közvélemény-kutatásában a megkérdezettek 14 százaléka gondolta azt, hogy nem is voltak gázkamrák, és 9 százalékuk szerint a holokauszt borzalmait a zsidók találták ki. Tizenegy évvel később, 2017-ben már a megkérdezettek 22 százaléka gondolta, hogy nem léteztek gázkamrák, és 17 százalékuk vélte úgy, hogy ezeket a borzalmakat a zsidók találták ki – közölte a szívderítő hírt.

Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója az MTI-nek elmondta: 2007-től emlékeznek meg évről évre emlékkoncerttel a holokauszt magyarországi áldozatairól, és azokról az "életmentőkről", akik "átmentették lelkiismeretünket a huszonegyedik századba".

Hírdetés

Az idei emléknapon Palya Bea és zenésztársai, valamint Fabényi Réka vezetésével az értelmileg sérült fiatalokból álló Parafónia Zenekar is fellépett.

Eközben az élősködők menetén

A pusztán zsidóságuk miatt meggyilkolt magyar honfitársaink tragédiája az egyik legsúlyosabb teher a magyar nemzet történelmében, amelyet nem szabad elfelejteni – mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára az Élet menete rendezvényen az MTI-nek vasárnap.

Takács Szabolcs az ún. holokauszt áldozataira emlékező séta egyik céljának nevezte a társadalmi tudatosság növelését. Ami a második világháborúban Magyarországon és Európa-szerte történt, arra nincs semmilyen mentség és az soha többet nem fordulhat elő – zengte dörgedelmesen.

"A náci megszállók és a velük kollaboráló hazaárulók által meggyilkolt zsidó honfitársaink sorsa arra emlékezet minket, hogy nincs semmilyen megalkuvás a nemzet egységének megőrzésében és a gyűlölet elutasításában" – fogalmazott a nemzetet megosztók keresztcsontjának polírozása közben.

A 20. század borzalmai után már nincs helye semmilyen ártalmatlan zsidózásnak sem a közbeszédben, sem a politikai beszédben – tette hozzá a Miniszterelnökség államtitkára.

Takács Szabolcs örömét fejezte ki, hogy ma Közép-Kelet-Európában az antiszemitizmus súlya fokozatosan csökken. Ezzel párhuzamosan azonban Európa nyugati felén felütötte a fejét egy újfajta antiszemitizmus, amely az európai zsidó-keresztény (sic!) identitást fenyegeti – hívta fel a figyelmet.

Az államtitkár felidézte: a holokauszt magyar áldozatainak emléknapját az első Orbán-kormány vezette be 2000-ben. A kabinet azóta is tudatos, megalkuvást nem ismerő zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus minden formája ellen – mondta büszkeséggel.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »