A Világosság református egyházi műsor november 19-ei ajánlata

A Világosság református egyházi műsor november 19-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Jézus imádkozni tanítja az őt követő sokaságot, 100 éves a Kárpátaljai Református Egyház, a lakás és a lélek kitakarítása.

Milyen legyen a mi imádságunk? Hogyan imádkozzunk és miért kell hálát adnunk? – hangzik el a kérdés. Jézus a hegyi beszédében először elmondja a hallgatóságának, hogyan ne imádkozzanak, majd egyfajta útmutatást, mintát ad, hogy mi hangozzék el az imádságban. A témáról Porubán Fülöp Angéla zsarnói lelkipásztor szól igehirdetésében.

Az idén százéves a Kárpátaljai Református Egyház. Zán Fábián Sándor püspök Berekfürdőn, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház lelkipásztorainak országos lelkésztovábbképzőjén történelmi tényeket figyelembe véve osztotta meg gondolatait az eltelt száz év megpróbáltatásairól és áldásairól, de kihívásairól, illetve a megmaradás kérdéséről is. Az ott rögzített szerkesztett felvétel első részét adjuk közre.

Lakásunk és lelkünk lomtalanítását veszi górcső alá Varga Zsuzsa gicei lelkész elgondolkodtató bő egypercesében.

Hírdetés

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság egyházi műsor másnap, 13.05 órakor ismét meghallgatható a Pátria rádióban, illetve az adás után az RTVS hangarchívumából következő elérhetőségen is ITT.

A Pátria rádió műsorai az alábbi frekvenciákon érhetőek el: 89,6 MHz Pelsőc, 91,4 MHz Somorja, 98,0 MHz Losonc, 98,3 MHz Kékkő, 98,7 MHz Érsekújvár, 98,9 MHz Pozsony, 102,4 MHz Szenc, 105,8 MHz Szepsi, 105,9 MHz Rozsnyó.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »