A világ legnagyobb zenekarának rekordját hódította el Venezuela

A világ legnagyobb zenekarának rekordját állították fel Venezuelában, a muzsikusok többsége gyerek vagy tizenéves volt.

A rekorder zenekar 8573 tagot számlál – jelentette be a Guinness Világrekordok (GWR) egy szombaton közzétett videóban.

A zenészek mindegyike az ifjúsági zenekarok országos hálózatához tartozik, a címet Csajkovszkij Szláv induló című darabjának múlt heti előadásával szerezték.

Venezuela ofrece hoy un evento histórico, con el gran concierto de 12 mil músicos del Sistema Nacional de Orquestas y Coros Juveniles e Infantiles; disfrutemos y apoyemos a nuestros niños y jóvenes rumbo al récord Guinness. #OrquestaMásGrandeDelMundo pic.twitter.com/NRIKRgdkL9

— EmbaVEHungría (@EmbaVEHungria) November 13, 2021

A muzsikusok legfiatalabbja 12, legidősebbje 77 éves volt. A rekorddöntésre a főváros, Caracas egy katonai akadémiájának udvarán rendezett hazafias koncerten tettek kísérletet. A világcsúcshoz több mint 8097 zenésznek kellett egy időben játszania.

Venezuela has set a new Guinness record . @elsistema becomes “The Largest Orchestra” in the World. #20Nov pic.twitter.com/YtmrdXJJUl

Hírdetés

— MARY MENA (@MENAMARY) November 20, 2021

Az El Sistema nevű zenekari hálózat mintegy 12 ezer zenészt gyűjtött össze a hangversenyre. A fellépők mindegyike fekete nadrágot, fehér inget és a kötelező maszkot viselte.

A repertoárban szerepelt Pablo Herrero és José Luis Armenteros Venezuela című darabja, a nemzeti himnusz, valamint Pedro Gutierrez műve, az Alma Llanera, amit nem hivatalos himnusznak tartanak a venezuelaiak.

Több mint 250 ellenőr figyelte a rekordkísérlet alatt az egyes csoportokat, mindegyikhez küldtek egyet. Végül 8573 zenész együttes játékával hitelesítették a csúcsot.

A korábbi rekordot egy orosz csoport tartotta, Szentpéterváron 8097-en játszották egyszerre országuk himnuszát.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »