A Veszprém döntetlent játszott a Portóval

A Veszprém döntetlent játszott a Portóval

A Telekom Veszprém házigazdaként csupán 28-28-as döntetlent játszott a portugál FC Porto csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szerdán.

A legrangosabb európai kupasorozatban legutóbb december 9-én rendeztek mérkőzéseket, azóta a részben magyarországi rendezésű januári Európa-bajnokság miatt szünet volt.

A hazai csapat keretéből csak a szezon végén távozó északmacedón Dejan Manaszkov hiányzott, Lékai Máté pedig a cserepadról nézte végig a találkozót.

Felkészülten és taktikusan kezdett a Veszprém, de védekezésben nem volt olyan hatékony, mint támadásban, ezért a portugálok tartani tudták magukat. A házigazdák vezetőedzője, Momir Ilic a 16. percben döntetlennél időt kért, ám a helyzet nem változott, így 11-10-re már a jobban védekező Porto vezetett.

A szünetben döntetlent mutatott az eredményjelző, és a folytatásban sem változott a játék képe, egy 4-1-es sorozat végén már két gól volt a jobban védekező portugálok előnye (17-19). Ezután egészen az 51. percig felváltva születtek a gólok, miközben a Veszprém nyitott védekezésre váltott. Rodrigo Corrales visszafogott teljesítménye miatt Vladimir Cupara érkezett a veszprémi kapuba, de a házigazdáknál már a lövések sem voltak olyan pontosak, mint korábban.

A portugálok időkérése után, az utolsó tíz percen belül egy 3-0-s sorozattal visszavette a vezetést a hazai együttes, majd az ellenfél a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott. Ötven másodperccel a vége előtt Areia Rodrigues elhibázott egy lövést, ám csapata kivédekezte az utolsó veszprémi akciót, így döntetlennel zárult a találkozó.

Hírdetés

A hazaiaknál Petar Nenadic és Kentin Mahé hat-hat góllal, Corrales kilenc, Cupara pedig három védéssel zárt.

A két csapat negyedik egymás elleni BL-meccsén három veszprémi siker után először született döntetlen.

A hat győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel álló, magyar bajnoki címvédő Pick Szeged csütörtökön a horvát PPD Zagreb vendége lesz, a hat sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel rendelkező Veszprém pedig jövő csütörtökön a Barcelona otthonában szerepel a BL csoportkörében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »