A velencei karnevál hangulata Kassán

A velencei karnevál hangulata Kassán

Velencei karneváli jelmezekből, Katona-Kovács Tünde füleki jelmezkészítő alkotásaiból nyílt kiállítás Kassán, a Majel Rovás Központban.

Katona-Kovács Tünde eredeti foglalkozása szlovák nyelv és irodalom, valamint zenei nevelés szakos pedagógus. Egy véletlennek köszönhetően 2011-ben valóra váltotta gyerekkori álmát, elutazott Velencébe. A karneváli hangulat teljesen elvarázsolta, ekkor eldöntötte, a következő évben is elmegy, de már karneváli kosztümben. Egy táncosruhát alakított át Koós Krisztina füleki varrónő segítségével, majd esténként, tanítás után kidíszítette azt, álarcot, díszes kalapot is készített. Így született meg első jelmeze, amely a Kék hercegnő és rózsa lovagja elnevezést kapta.

Később férje is elkísérte Velencébe, előbb fotósként, majd ő is jelmezbe öltözött. Azóta is minden éven visszatérnek, együtt járják Velence utcáit. 2014-ben a top 10-be került az általa készített hercegi páros kosztüm.

Hírdetés

Ruhatárában már több mint húsz ruha van, melyek mind megjárták Velencét, voltak kiállításon, divatbemutatón. Ismerősei mindig izgalommal várják, mi lesz a következő kreációja, de egy-egy új ruha mindig titokban készül, csak a velencei kirándulás, az ott készült fotók prezentálása után derül ki, min dolgozott egész évben.

„Rengeteg időm és munkám van a ruhákban, de számomra minden perc élvezet, ahogy alakulnak a kezem alatt, mert szívügyem minden ruha és egyben kihívás is, hogy meg tudom-e valósítani, amit elképzeltem” – vallja Katona-Kovács Tünde.

A hamisítatlan karneváli hangulatú kiállítás március 4-ig látható minden hétköznap 10 és 22 óra között Kasán, az Erzsébet utca 42. szám alatt. A jelmezekről és készítőjükről bővebben a Magyar7 hetilapban olvashatnak majd.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »