A városi kitüntetésekről döntöttek Rimaszombatban

A városi kitüntetésekről döntöttek Rimaszombatban

A városi kitüntetések odaítéléséről tárgyalt keddi ülésén a rimaszombati képviselő-testület. A város díját a korábbi hagyományokhoz hasonlóan idén is hárman kapják meg, köztük Bán Zoltán volt városi és megyei képviselő, a Rimaszombati Református Egyházközség gondnoka. A díszpolgári címet Helena Husárovának ítélték oda.

A város díját minden évben olyan személyeknek vagy közösségnek ítélik oda, akik, vagy amelyek kiemelkedő eredményt értek el tudományos, műszaki, művészeti, újságírói vagy közszolgálati területen, illetve olyan tevékenységért, amely jelentősen hozzájárult a város gazdasági, kulturális fejlődéséhez.

Hírdetés

Idén a február végi határidőig nyolc személyre érkezett jelölés a Városi Hivatalba. Közülük a képviselők titkos szavazással választották ki a három kitüntetettet. A tegnapi döntésük értelmében a

város díját Rastislav Polák rimaszombati esperes, a rozsnyói egyházmegye plébánosa, Ľubica Varjuová, a város polgári ügyekért felelős bizottságának tagja és Bán Zoltán városi és megyei képviselő kapja sokéves munkájáért. A díszpolgári címet egyhangúlag Helena Husárovának ítélték oda a képviselők. Husárová a rimaszombati speciális alapiskola igazgatója volt, ő alapította a Vienala Polgári Társulást, és nagy szerepe volt a helyi női krízisközpont létrehozásában. Mintegy tíz éven át volt szociális ügyekben illetékes kormánytanácsadó. Az önkormányzat hagyományosan a május elején megtartott Városnapok keretében adja át a városi kitüntetéseket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »