A turizmus egy vetülete is téma lesz a nemzeti konzultációban

A turizmus egy vetülete is téma lesz a nemzeti konzultációban

A brüsszeli szankciós politika turizmust érintő hatásairól is kikérik az emberek véleményét a nemzeti konzultációban – derült ki a kormányszóvivő Facebook-bejegyzéséből.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: a szankciók károkat okoznak az európai turizmusnak is, amely egyébként sincs könnyű helyzetben a világjárvány utáni időszakban. A beutazási korlátozások miatt jelentősen visszaesett az Oroszországból érkező turisták száma.

Hírdetés

Az intézkedés pedig Magyarországot is érinti, különösen annak figyelembevételével, hogy a külföldről érkezők száma még mindig elmarad a járvány előtti szinttől – mutatott rá, jelezve: olyan ágazatról van szó, amely hazánkban több százezer embernek ad munkát.

A következő nemzeti konzultációban összesen hét kérdés fog szerepelni, a kérdőíven szereplő kérdések pedig a gázszankciókra és a nukleáris energiát érintő szankciós intézkedésekre is ki fognak térni.

A kérdések véglegesítése még zajlik, de várhatóan október közepétől érkeznek majd a kérdőívek, amelyeket online és postai úton is vissza lehet küldeni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »