A transz-WC-k után talán a gendersemleges álláshirdetésekre van a legnagyobb szükség

A transz-WC-k után talán a gendersemleges álláshirdetésekre van a legnagyobb szükség

A gendersemleges nevelés és névadás, valamint a gendersemleges WC-k után újabb remek ötlettel állt elő egy kutatócég. Koronavírus-válság ide vagy oda, a genderideológia gőzhengere ilyenkor sem tart szünetet. Egy friss kutatás szerint ugyanis, a nők 50 százalékkal kevésbé veszik figyelembe azokat az álláshirdetéseket, amelyeknél kódolt nemi elfogultságot tapasztalnak – írja a brit Metro, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.

Hogy ez pontosan mit jelent? Nem tudni. Az Openreach kutatása szerint azonban a nemi elfogultság egyértelmű hatással van az állások betöltésére.

Hírdetés

A felmérés szerint a készülő tanulmányhoz egy kísérletet is elvégeztek, melyben a nemek közötti esélyegyenlőség kritériumát teljesítő hirdetések esetében az adott munka iránti érdeklődés a nők körében 200 százalékkal nőtt.

A tanulmányból az is kivehető, hogy a nők egynegyede továbbra is úgy érzi, hogy bizonyos karrierek jobban megfelelnek a férfiaknak, mint nekik, ezért például 80 százalékban automatikusan félreteszik azokat az álláshirdetéseket, amelyek mérnöki pozíciók betöltéséről szólnak. Ezzel szemben, ha nem mérnöki állásként írták le ugyanazt a munkakört, úgy a nők érdeklődése megemelkedett a hirdetés iránt.

Az persze már nem derül ki, hogy mi történt akkor, amikor megtudták, hogy mire jelentkeztek…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »