A tizenévesekre fókuszál az idén a sepsiszentgyörgyi könyvfesztivál

A tizenévesekre fókuszál az idén a sepsiszentgyörgyi könyvfesztivál

Kiemelten a kamaszoknak és tizenévesekre szóló szerzőkre összpontosít idén a könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál az erdélyi Sepsiszentgyörgyön – közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.

A könyvvásár második kiadását május 25-28. között tartják a háromszéki városban, a Sepsi Arénában.

A közleményben idézik Szonda Szabolcsot, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatóját, aki rámutatott: míg tavaly a kisgyerekes családok voltak fókuszban, idén kamaszoknak, tizenéveseknek író szerzőket hívtak, mivel fontosnak tartják, hogy olvasásra ösztönözzék a fiatalokat.

Szonda Szabolcs | Székely Hírmondó

Hírdetés

Szonda Szabolcs – Székely Hírmondó   

Az ifjúsági szerzők közül Kertész Erzsit és Berg Juditot hívták meg, de Szirmay Ágnes és Harcos Bálint is jelen lesz. A könyvvásáron kamasztér is lesz, kreatívírás-műhelyt és illusztrációs foglalkozást is szerveznek a fiataloknak.
   
A főbb meghívottak között lesz Parti Nagy Lajos és Kemény István költő, de Visky András író Kitelepítés című új regényét is bemutatják.
 

Varró Dániel két zenés-irodalmi műsorral érkezik a könyvvásárra Molnár György gitárossal, míg Kollár-Klemencz László íróként lesz jelen Öreg Banda című regényével.
   
László Noémi Balassi-kardos költő, akinek Keljfeljancsi című új prózakötetét mutatják be, irodalomórát is tart, de a Látó folyóirat égisze alatt pódiumbeszélgetés is lesz Kemény Istvánnal és Markó Bélával a saját Petőfi-élményről.

 A helyi szerzők részvételével bemutatják az Erdélyi Szép Szó idei kötetét, és útnak indítják a Tortoma Kiadó Háromszéki Téka sorozatát. Az első kötet a Egyed Emese szerkesztette Háromszéki költők antológiája.

Konyhaművészeti ínyencség is lesz, a zárónapon a Ferencesek főztje című kötet rendhagyó bemutatóját tartják.
   
A sepsiszentgyörgyi könyvvásáron 30 erdélyi és magyarországi kiadó lesz jelen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »