A tanulók ideális körülmények között január 11-től ülhetnének be az iskolapadokba

A tanulók ideális körülmények között január 11-től ülhetnének be az iskolapadokba

Amennyiben Szlovákiában sikerülne betartatni a járványügyi szigorító intézkedéseket, a tanulók január 11-én, a szünet végén visszatérhetnének az iskolapadokba. Ezt tesztelés előzné meg, helyezte kilátásba az iskolaügyi tárca vezetője, Branislav Gröhling (SaS).

Figyelmeztet azonban, hogy amennyiben nem javul a helyzet, ez az időpont nem tekinthető reálisnak. Az iskolapadokba való visszatérésről, azaz a jelenléti oktatásról az oktatásügy az egészségügyi minisztériummal, a szakmai szervezetekkel és az önkormányzatokkal egyeztet.

Hírdetés

„Zajlanak a január 8-án kezdődő folyamat előkészületei, de amennyiben nem tartjuk be az intézkedéseket, nem tűnik reálisnak ezzel a dátummal számolni. A jelenlegi adatok mellett lehetetlen, hogy az eredeti elképzelések szerint indítsuk a rendszert” – mondta Gröhling.

Az alapvető egészségbiztonsági intézkedések betartása mellett január 11-re tervezett iskolakezdés ügyét meg kívánja vitatni a járványügyi szakemberek bizottságával is. „Viszont a jelenlegi helyzetben korai arról beszélni, mi lesz január 11-én” – szögezte le az oktatási tárca vezetője.

(Felvidék.ma/Parlamentné Listy)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »