A tanügyminiszternek új ötletei vannak arra, hogy milyen körülmények között kötelezzék az online oktatást

„Jövő hétfőtől” azok az iskolák és óvodák, ahol a személyzet kevesebb mint 60 százaléka van beoltva, és az adott településen a fertőzési arány meghaladja a 3 ezreléket, online oktatásra térnek át – jelentette be az oktatási miniszter. „A közös rendelet 3. cikke a pénteki oltási arányra vonatkozik. Ha a megbetegedési arány meghaladja a 3 ezreléket [és az alkalmazottak beoltottsági aránya 60 alatt van], akkor jövő hétfőtől ezek az iskolák onlinera térnek át” – magyarázta be Sorin Cîmpeanu.

Hírdetés

A G4Media rámutat: a bejelentés ellentmond az oktatási miniszter által 2021. november 24-én alkalmazott algoritmusnak. Akkor arról beszélt, hogy az iskolák „már a 3 ezrelék alá csökkenő fertőzöttségi rátát közvetlenül követő napon visszatérnek a jelenléti oktatáshoz”.

A tanügyminiszter hétfőn (ma) kifejtette, hogy „mivel országos szinten megváltoztak a karantén időtartamára vonatkozó szabályok, szükség van a közös rendelet (az oktatási és az egészségügyi miniszteré) aktualizálására, és ezt a lehető leghamarabb megvitatom az egészségügyi miniszterrel. Nagyon jó, ismétlem, nagyon jó az együttműködésünk az egészségügyi minisztériummal, amelyet a szociáldemokrata Alexandru Rafila vezet” – jelentette ki Cîmpeanu. (g4media.ro, hírszerk.)

Fotó: Sorin Cîmpeanu/Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »