A „talpig becsületes” Czeglédi Csaba, és társai

A „talpig becsületes” Czeglédi Csaba, és társai

Ctrl+A – Ctrl+C – Ctrl+V. Kijelölés, másolás, beillesztés. Ez a billentyűparancs-kombináció mindenki számára ismerős, aki egy kicsit is jártas a számítógépes szövegszerkesztők világában. És hogy kik számára ismerős még? Az ellenzéki összefogás kampánycsapata számára, akik nem csináltak nagy ügyet jelöltjeik reklámozásából: mindenki éles eszű, becsületes, és kuss legyen!***

A Kacsavadász nevű oldalon bukkantam rá először arra a posztra, ami felkeltette a figyelmemet:

*

*

Miután magánoldalamon megosztottam, kisvártatva érkezett Messengeren kedves barátomtól néhány kép. Mutatom:

*

*

*

A szöveg – akárcsak Czeglédi és a nógrádi Gyenes esetében – ugyanaz:

„Az összefogás erős, a közös jelöltünk pedig talpig becsületes, éles eszű, tiszta szívű ember, aki minden tisztességes eszközzel hozzá fog járulni az ellenzéki összefogás győzelméhez a ’22-es országgyűlési választásokon.”

***

Hírdetés

E képek tanulsága szerint Soprontól Miskolcig, Balassagyarmattól Nyíregyházáig az ellenzéki jelöltek mindenütt ugyanolyanok. De teljesen! Egyszóval bármelyikük behelyettesíthető bármelyikükkel, akárcsak a Lego által gyártott, mindenhez illeszkedő játékdarabkák.

Csakhogy ez itt nem játék, hanem a jövőnk, az elkövetkezendő 4 évünk.

És én nem szívesen lennék olyan kormány hűséges és odaadó polgára, ahol Czeglédi Csaba egyszerre talpig becsületes, éles eszű és tiszta szívű. E kijelentésembe pedig már az ártatlanság vélelmét is belekalkuláltam.

No, igaz, ami igaz, az a jó ellenzéki jelölt, aki bármikor behelyettesíthető egy másik jelölttel. Karácsony Dobrevvel, Dobrev Márki-Zayjal.

***

Mondjuk, ha valaki emlékszik még az egykori prodigy Mesterházy Attilára, mint a szocik házi messiásbajnokságának korábbi felfedezettjére, az tudhatja, hogy itt Orbán Viktor kihívói úgy jönnek és mennek, egymásnak adva a kilincset, mintha csak valamiféle körmeneten lennének, vagy inkább egy manilai csodadoktor rendelésén.

Ez utóbbi hasonlat talán annyiban igaz, hogy az általuk Atyaként tisztelt Gyurcsány Ferenc valóban gyógyít. Mégpedig pénzrátétellel. Aztán, ha a jelölt nem úgy tesz, ahogyan ő akarja, akkor megvonja az apanázst, és jöhet az új felfedezett.

E tekintetben a baloldali jelöltválasztás semmiben sem különbözik egy olyan X-faktortól ahol csak egyetlen mentor van, na de ő is nyer.

***

E ponton kell megjegyeznem, hogy mostantól a munkaadók dönthetnek arról, hogy munkavállalóik számára kötelezővő teszik-e az oltást.

Megjegyzésem semmiben sem érinti fenti írásom lényegi részét, de úgy éreztem, hogy itt, ezen a ponton szükségeltetik még egy kis hergelés.

***

Most, hogy mindenki kellőképp felbőszült, nézzük a dolog praktikus oldalát!

Ha minden jelölt ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, akkor kézi vezérlésük játszi könnyedséggel tud megvalósulni. Arról nem is beszélve, hogy így a tulajdonságok alapján – a kompatibilitás jegyében – nyugodt szívvel kijelenthetjük: az ideális ellenzéki jelölt talpig becsületes, mint Czeglédi Csaba, éles eszű, mint Gyenes Szilárd, és annyira tisztaszívű, mint Szilágyi Szabolcs.

És a végére egy utolsó meglepetés!

Ha a jelöltek fotóit ötös sorokban egymás alá tesszük, kellőmagasságból az összkép Gyurcsány Ferenc arcát fogja kirajzolni!() VBT ()

Kiemelt kép: Kacsavadász

The post A „talpig becsületes” Czeglédi Csaba, és társai appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »