A tabellaszomszédok rangadójával zárja az őszi idényt a DAC

A tabellaszomszédok rangadójával zárja az őszi idényt a DAC

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) őszi idényének utolsó fordulójára kerül sor a 2021-es naptári évben. A szlovák labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának nyitómérkőzésén a DAC hazai pályán játssza idei utolsó bajnokiját a harmadik helyezett Rózsahegy ellen.

Az őszi idény utolsó fordulójának nyitómérkőzésén a dunaszerdahelyi sárga-kékek hazai pályán fogadják a harmadik helyezett Rózsahegy gárdáját. Az szinte biztos, hogy a DAC a negyedik helyen telel, ugyanis ahhoz, hogy a liptói együttest megelőzze a Joao Janeiro vezette DAC, legalább hétgólos különbséggel kellene győzni a sárga-kékeknek, mivel a szezon közben a gólarány számít a helyezéseknél, az egymás elleni találkozók mérlege csak az alapszakasz és a rájátszás végén kap jelentőséget.

„Egyértelműen a három pont megszerzése a célunk. Elismerjük a Rózsahegy minőségét, hiszen a tabellán előttünk állnak. Egy nagyon specifikus ellenféllel találkozunk. A rózsahegyi gárda hazai nevelésű futballistákból áll, akiknek a nagy része már több éve együtt futballozik. Remekül védekeznek, és a góljaik kétharmadát rögzített játékhelyzetek után szerezték. Azt gondolom, jól felkészültünk belőlük, és mindent megteszünk a siker érdekében.

Összpontosítva kell futballoznunk, mert szeretnénk hárompontos karácsonyi ajándékkal kedveskedni a szurkolóinknak”

Hírdetés

– jelentette ki Joao Janeiro vezetőedző, a klub hivatalos honlapjának.

A két gárda az idei szezonban már találkozott egymással, legutóbb szeptemberben a Rózsahegy otthonában győztek a sárga-kékek, ami ráadásul a rózsahegyiek egyetlen hazai veresége az idei kiírásban. A liptói gárda a bajnokságban eddig mindössze két vereséget szenvedett, csupán a DAC és a címvédő Slovan tudta legyőzni Peter Struhar csapatát. A Rózsahegy vezetőedzője ismerős lehet a sárga-kékek szurkolóinak hiszen 2010 és 2014 között a DAC-ban futballozott, és 44 élvonalbeli találkozóján 2 gólt lőtt a sárga-kékek színeiben. A Rózsahegy keretében egy másik ismerős névvel is találkozhatunk, hiszen a DAC támadója Martin Rymarenko a Rózsahegy csapatában szerepel kölcsönben.

A két csapat legutóbbi öt bajnokiján a DAC nem szenvedett vereséget, három győzelem és két döntetlen a mérlege a sárga-kékeknek.

A MOL Arénába legutóbb tavaly szeptember találkoztak a felek, akkor a DAC egy emlékezetes mérkőzésen 3-2-re győzött.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »