A szülőktől kénytelen pénzt kérni a Madách Gimnázium, mert nincs forrás a tanárok pluszmunkájára

A szülőktől kénytelen pénzt kérni a Madách Gimnázium, mert nincs forrás a tanárok pluszmunkájára

A budapesti Madách Imre Gimnázium alapítványa havi nyolcezer forintot, az intézménybe járó testvérek esetén összesen 12 000 forintot kér a tanulók szüleitől, hogy finanszírozhassa a tanárok pluszmunkáját, így azoknak talán nem kell megélhetési okokból más munka után nézniük.

A „madáchos” diákközösséggel való törődésnél nincs is szebb feladat! Ezt azon kollégáim is így érzik, akik az idén – a megélhetési nehézségek miatt – 10% feletti arányban kényszerültek elhagyni iskolánkat. Ezzel elindult a gimnázium szellemi amortizációja, ami a források csökkenésével a tanulási környezet amortizációját is eredményezi

olvasható a Madách Gimnázium Facebook-oldalán.

Hírdetés

Az Alma Mater Madách Imre Gimnázium Alapítvány a Nevelőtestület kérésére úgy döntött, hogy – Alapító Okiratának megfelelően – támogat minden olyan tevékenységet, ami – a tanároknak a teljes állásra előírt minimum 22 órán felül – az idejáró diákok épülését, tehetségének gondozását szolgálja. Minden olyan pluszmunkát, ami nélkül az itt dolgozók fizetése ugyanakkora lenne, mintha ezeket nem végeznék el.

A befizetett összeg 20 százalékát a tanulási környezetet érintő amortizáció lassítására (festés, felső ablakok és az üvegfal tisztítása, parkettacsiszolás), a tanulói és tanári terek élhetőbbé tételére, fontos eszközök államilag nem támogatott beszerzése fordítják.

Madách Gimnázium jelezte, amennyiben a havi 8000 Ft aktuálisan megterhelő, az Alapítvány kuratóriuma átmenetileg csökkentett befizetést is elfogad. Az erre vonatkozó opció az október 4-i szülői értekezleten lebonyolítandó titkos szavazáson szerepelni fog.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »