A Szlovák Tudományos Akadémia virológusai aggódnak Kotlár kijelentései miatt

A Szlovák Tudományos Akadémia virológusai aggódnak Kotlár kijelentései miatt Kulcsár Péter2024. 10. 03., cs – 17:13

A Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Biomedikai Központja Virológiai Intézetének tudósai aggódnak Peter Kotlár (SNS), a Covid-19-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztos szerdai kijelentései miatt. Felszólítjuk a kormányt, hogy a Kotlár által benyújtott jelentést rendkívül körültekintően kezelje – olvasható a szakembereknek az akadémia honlapján közzétett nyilatkozatában.

Hírdetés

„Mint a víruskutatással régóta foglalkozó tudósok, mélységesen aggódunk azok miatt az állítások miatt, amelyeket Kotlár a nyilvánosság elé terjesztett. Az általa hangoztatott nézetek megkérdőjelezik a globális szakértői közösség és a felelős hatóságok által ellenőrzött és elfogadott tényeket, és félrevezetik a közvéleményt” – fogalmaztak.

A tudósok felszólították a kormányt, hogy kezelje rendkívül körültekintően a Kotlár által a Covid-19 világjárványról előterjesztett jelentését, és kerülje el azokat a hibákat, amelyek a civilizált világ peremére sodornák Szlovákiát.

A kormány nyilván megkapta már a Covid-19 világjárvány felülvizsgálatáról szóló jelentést, amelyet Peter Kotlár terjesztett elő. A jelentés megvitatása a kormány rendes ülésének napirendjén szerepel. A szerdai sajtótájékoztatón Kotlár a vakcinák hatástalanságára és veszélyességére vonatkozó gyanúiról, illetve a Covid-19 mesterséges eredetének gyanújáról beszélt. Közölte, amíg azok biztonságossága és hatékonysága be nem bizonyosodik, javasolni fogja a kormánynak például az mRNS-vakcinákkal való oltások leállítását, valamint a nemzetközi egészségügyi szabályozás és a járványügyi egyezmény elutasítását. Az ellenzék bírálta, és félretájékoztatásnak minősítette Kotlár kijelentéseit.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »