A Színészlegendák sorozat negyedik évada a Magyar Katolikus Rádió műsorán

A Színészlegendák sorozat negyedik évada is a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Magyar Katolikus Rádió együttműködésében jött létre. A visszaemlékezések első epizódja március 13-án, hétfőn délután 14.30 órakor kerül adásba.

A történeteket az MMA Színházművészeti Tagozata és a Köztestületi Tagozat munkatársai, neves budapesti és vidéki színházak, társulatok színészei olvassák fel.

A színházról írt emlékek, visszaemlékezések, életképek szerzői részben a mai színházlátogató közönség előtt is ismert és kedvelt néhai színészek, rendezők (például Agárdi Gábor, Berek Kati, Dajka Margit, Gregor József, Pártos Erzsi, Raksányi Gellért), mások neve, ha nem is merült feledésbe, de ma már talán kevésbé ismert (Erdős Irma, Bakó Márta, Harmos Ilona, Komlós Vilmos). Egy különleges kivétel van a szerzők között, éspedig a 78 éves Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, a Színház és Filmművészeti Egyetem doktora, professor emeritus.

A sorozat ötletgazdája Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színművész, aki 2022-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, de a történeteket felolvasó színművészeket ezúttal – Piros Ildikó közreműködésével – Nagy Viktor színházi rendező, az MMA rendes tagja, 2020 óta a Színházművészeti Tagozat vezetője kérte fel. A szövegeket Gajdó Tamás színháztörténész válogatta; a sorozat szerkesztési, rendezési feladatait a katolikus rádió munkatársai, Varga Andrea, Pozsgai Nóra és Sárospataki Zsuzsanna végezték. A sorozat elkészítésében Gera Csilla és Liszkai Károly hangmester, valamint Bögös Henriette és Peresztegi Attila zenei szerkesztők tevékenyen részt vettek.

Hírdetés

A sorozatban szereplő színészek: Bánsági Ildikó, Blaskó Péter, Császár Angela, Cseke Péter, Harsányi Gábor, Huszti Péter, Hűvösvölgyi Ildikó, Kubik Anna, Lukács Sándor, Lux Ádám, Pápai Erika, Piros Ildikó, Pregitzer Fruzsina, Ráckevei Anna, Rátóti Zoltán, Reviczky Gábor, Sáfár Mónika, Szarvas József és Tordai Teri.

A negyedik évad első része március 13-án, hétfőn délután 14.30 órakor kezdődik, a Rádiós Regénytár sávjában, ismétlése aznap este, 21.30 órakor hangzik el.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »