A szervezők megdöbbentek: ezer ember fertőződött meg a zenei fesztiválon!

A szervezők megdöbbentek: ezer ember fertőződött meg a zenei fesztiválon!

Körülbelül ezer ember fertőződött meg koronavírussal a hollandiai Utrechtben tartott fesztiválon. A helyi hatóságok szerint még nőhet a fertőzöttek száma – tájékoztatott a dpa hírügynökség.

Összesen 20 000 ember vett részt a kétnapos Verknipt fesztiválon (július 3–4.). Az ANP holland hírügynökség szerint 448 látogató fertőződött meg az első napon. A fesztivál második napján további 516 fertőzüttet találtak.

A fesztivál szervezői bejelentették, hogy sokkot kaptak, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy betartottak minden vonatkozó higiéniai intézkedést. Állítólag az összes résztvevőnek oltási igazolást vagy negatív tesztet kellett felmutatnia a belépés előtt. A fesztivál vezetősége azt állítja, ellenőrizték.

Hírdetés

Holland szakértők szerint elsősorban a fiatalok felelősek az új fertőzöttekért. Az elmúlt napokban zenei fesztiválokon, diszkókban és éttermekben fertőződnek mg a legtöbben.

Hollandia eredetileg június 26-án szinte minden intézkedést hatályon kívül helyezett. A kormány tömeges rendezvényeket is engedélyezett, feltéve, hogy a látogatókat tesztelik vagy beoltják, azonban a fertőzési arány gyors növekedése után az ország ismét bevezetett néhány intézkedést. 

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »