A szeretetről is szól a Református Újság

A szeretetről is szól a Református Újság

Megjelent a Református Újság gyülekezeti tájékoztató januári lapszáma. A tartalomból válogattunk.

A 2022-es esztendő első lapszámának vezércikke az évkezdés kapcsán a szeretetről szól. „Új esztendőhöz érkeztünk. Összegezzük, értékeljük a múltat, fürkésszük a jövendőt. Nem kell ebben magunkra maradva őrlődnünk, hiszen Istennek üzenete van a mi számunkra is (…)“ – fogalmaz Nagy Ákos.

Ugyancsak az új évről szól Fábián Tibor. Írásának fő üzenete: Istennel tervezzük a jövőnket.

A januári lapszám is beszámol a gyülekezetek életéről. Elsőként a Vajáni Református Iskola éves beszámolóját olvashatjuk. A 2021-es év mérföldkőnek számított a tanintézmény életében, hiszen fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte, s emellett elkészült az  új tornaterme is.

Huszonkilencedik évfolyamába lépett a Református Újság, erről már Csoma László, a lap főszerkesztője ír. „A mulandó időre emlékeztet, de Isten iránti hálára kötelez, hogy lapunk 29. évfolyamát indítjuk. Ő ad kitartást, ismeretet, és érdeklődő testvéreket, akik reménység szerint hitben épülnek a lapunkban megjelenő írások olvasásával. Szükségünk van naponként erre az épülésre, mert az eltelt években nagyot változott környezetünk“ – szögezi le a főszerkesztő.

Hírdetés

Interjú olvasható Kiss Endre József nyugalmazott református lelkésszel, a Sárospataki Református Nagykönyvtár volt igazgatójával. A beszélgetésben többek között a krisztusi út elfogadásáról is szól.

A lap közli a portálunkon is rendszeresen publikáló dr. Békefy Lajos Léterő – Erőnlét című kötetéről szóló recenziót. A gyülekezeti tájékoztató felhívja a figyelmet a kórházi lelki szolgálat fontosságára.

A Kárpát-medence reformátussága rovat központi témája a zilahi Wesselényi Kollégium, amely újra a református egyházé lehet. Bemutatják továbbá a nagyenyedi Bethlen-kastély sorsát. Dr. Békefy Lajos a Brazíliában megjelenő és fokozatosan erősödő reformációt ismerteti, majd kitekint a Japánra is.

A januári lapszámból sem hiányozhat a fiataloknak szóló állandó rovat, valamint a februárra vonatkozó bibliai vezérfonal.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »