A szerelem öl: felgyújtotta alvó lakótársait egy férfi Angyalföldön

A szerelem öl: felgyújtotta alvó lakótársait egy férfi Angyalföldön

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 22 éves férfival szemben, aki 2020 májusában, egy Budapest XIII. kerületi, romos épületben, a mellette alvó nőre és férfira – a nő miatt kialakult viszályuk miatt – rárúgott egy fémdobozt, amiben benzin égett. A sértett férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette, a nőt azonban még időben kimenekítették.

A vádirat szerint a vádlott és az ügy férfi sértettje hosszú évek óta ismerték egymást, baráti kapcsolatuk azonban 2019 őszén megromlott, mert mindketten ugyanannak a nőnek udvaroltak. A nő végül a sértettel létesített élettársi kapcsolatot, amit a vádlott nem tudott elfogadni. Szinte soha nem hagyta kettesben a párt, minden idejét a társaságukban töltötte. A sértett tisztában volt a vádlott szándékával, és ebből adódóan a két férfi között rendszeressé váltak a viták, veszekedések.

Hírdetés

A vádbeli időszakban a vádlott és a sértettek egy Budapest XIII. kerületi elhagyatott épületbe költöztek, és egy ideig mindhárman ugyanabban a helyiségben laktak. A vádlott azonban ezután is folyamatosan próbált közeledni a nőhöz, ami a két férfi között további konfliktust okozott, ezért végül – az elkövetés előtti napokban – a vádlott számára az épületen belül, egy külön helyiségben alakítottak ki hálóhelyet.

Ilyen előzményeket követően, 2020. május 13-án a vádlott és a sértettek az esti órákat a sértettek lakóhelyiségében töltötték. Ennek során – melegítési céllal – egy fémedénybe benzint öntöttek és azzal tüzet gyújtottak, majd mindhárman lefeküdtek aludni.

A vádlott nem sokkal később felébredt, felkelt, majd a még égő benzint tartalmazó fémedényt szándékosan rárúgta a matracon fekvő férfi testére, illetve a matracra, amelyen a nő is aludt. A szétfröccsenő, égő benzincseppektől a sértett teste, valamint a matrac is több helyen azonnal lángra kapott, és pillanatokon belül tűz alakult ki.

A vádlott a cselekményt követően elmenekült a helyszínről. A tüzet egy arra közlekedő gépkocsi vezetője észlelte, ő hívott segítséget. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet eloltották, a sértetteket pedig a mentők kórházba szállították.

A sértett férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, amelynek következtében a kórházban életét vesztette. Amíg eszméleténél volt, az átlagost lényegesen meghaladó, rendkívüli fájdalmakat élt át.

A férfi élettársa könnyebb égési sérüléseket szenvedett, azonban a gyorsan tovaterjedő tűzre figyelemmel az ő halála is bekövetkezett volna, ha időben nem menekítik ki az  épületből.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetőt aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »