A Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázat díjazottjai élménynapon vehettek részt Szegeden

A Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázat díjazottjai élménynapon vehettek részt Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete ebben a tanévben is alkotópályázatot hirdetett általános- és középiskolás tanulók számára, melynek díjkiosztójára egy szegedi élménynap keretében került sor november 13-án. A Szent-Györgyi Albert Agórában látványos fizikai kísérletek részesei lehettek, majd a planetáriumban csillagászati előadást tekinthettek meg a díjazott gyerekek.

A pályázat idei témája a Ferenc pápa Christus Vivit kezdetű apostoli buzdításának második fejezetében szereplő fiatal szentek életpéldája volt. A pályázat célja az volt, hogy figyelmünket ráirányítsa: ők különböző módon adták életüket Krisztusért, sokan egészen a vértanúságig. Az ő példájuk megmutatja, mire képesek a fiatalok, ha nyitottak a Jézussal való találkozásra, ami lelkesít bennünket is a krisztusi útra.

A rajzpályázatra bármilyen anyag, illetve technika felhasználásával vártak alkotásokat a szervezők. A versenyen részt vettek az egyházmegye területén működő oktatási intézmények hitoktatásban részesülő tanulói. A beérkezett alkotások értékelésénél figyelembe vették a témaválasztást, a pályamunkák kivitelezését, azok kidolgozottságát, az ábrázolás kreativitását, az Egyház tanítását megjelenítő szemléletmódot, valamint az elkészült munkák önállóságát is.

Hírdetés

Pályaművek érkeztek többek között Békéscsaba, Csengele, Csorvás, Gerendás, Hódmezővásárhely, Kamut, Gyula, Kétsoprony, Kevermes, Kübekháza, Mezőberény, Mezőtúr, Mindszent, Mórahalom, Murony, Orosháza, Öttömös, Szatymaz, Szeged, Szentes, Tiszasziget, Újiráz, Vésztő iskoláiból.

Az élménynap díjátadóján Serfőző Levente oktatási helynök arra buzdította a diákokat, hogy ne csak a fülükkel, de a szívükkel is figyeljenek e fiatalok életpéldájára, és így kövessék Jézust.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »