A szatmári egyházmegye ifjúsági találkozóját rendezték Krasznabélteken

A szatmári egyházmegye ifjúsági találkozóját rendezték Krasznabélteken

Szeptember 16-án Krasznabélteken tartották a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági találkozóját, amelyre 25 plébániáról 180 fiatal érkezett. A nap mottóját a lisszaboni világifjúsági találkozótól kölcsönözték a szervezők: ,,Mária felkelt, és sietve útnak indult” (Lk 1,39). A találkozón Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök mutatott be szentmisét.

A fiatalok két helyszínen előadásokat hallgattak, amelyeket Tóth Borbála piarista nővér és Molnár Lehel kolozsvári piarista egyetemi lelkész tartottak.

A találkozó ünnepi szentmiséjét Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök mutatta be, akit püspökké szentelésének 20., jubileumi évében szeretettel vártak és köszöntöttek a fiatalok.

A lelki töltekezés után Tatár Zoltán plébános vacsorára hívta a jelenlévőket, amelyet a falu közösségének lelkes csapata készített.

A szervezők és a résztvevők hálásak a plébánosnak, a falu vezetőségének, a bélteki híveknek, hogy házigazdaként nagylelkűen segítették a találkozó háttérmunkáját, hogy a fiatalok otthonosan és jól érezzék magukat, minőségi időt töltsenek együtt. Az esti koncerten és mulatságon a The Phoenix SM zenekar gondoskodott a jó hangulatról.

*

Részleteket olvashatnak a résztvevők visszajelzéseiből:

Hírdetés

„E találkozások mindig adtak valami pluszt, hiszen rengeteg tapasztalatot szerezhettem: az előadások, a kiscsoportos beszélgetések, valamint a különböző alternatív programok mentén. Az idei ifjúsági találkozó lehetőséget adott közelebb kerülni Istenhez és segített még jobban megismerni önmagamat. (…) úgy gondolom, hogy nekünk, fiataloknak egyik fontos feladatunk: példát mutatni a világnak azzal, hogy bármi is ér bennünket, újra meg újra fel tudunk állni és útnak tudunk indulni. Hiszen nekünk van kihez mennünk, de csak akkor kerülhetünk közelebb Istenhez, ha előbb útnak indulunk.” (Gázsa Dóra)

„Amit az ifitalálkozóról magammal viszek: kérdések, és felhívás a sietésre, hogy továbbadjam szóban, tettben, lelkületben mindazt az ajándékot, amiben nekem is részem van.” (Scheitli Krisztina)

„…Új dolgokat tudtam meg a papságról, ami életem egyik legnagyobb célja, és újra megéreztem Isten hívását. …nagyszerű nap volt ez az ifi találkozó, és már nagyon várom a következőt.” (Antku Denis)

„Már több éve részt veszek a találkozókon, de talán az idén tanultam és fejlődtem a legtöbbet. Ami leginkább megfogott ezen a napon, az Molnár Lehel atya előadása volt, amelyben a talentumokról, vágyakról és álmokról beszélt nekünk. (…) nem minden embernek ugyanaz a talentuma/tehetsége, mindenkiben van valami különleges; merjünk álmodni, mert ezek az álmok teszik szebbé az életünket.” (Strenc Silvia)

„…Mindenképp magammal viszem a kiscsoportos élményét; azoknak a személyeknek a bátorságát, akikkel felzarándokoltunk a közeli Szent Orbán-kápolnához, keresztutat végezve Lackfi János költő verses elmélkedéseivel; a mosolyokat a nyár folyamán megismert emberektől és barátoktól; a mélyebb, személyes beszélgetéseket; az újonnan megismert emberek nyitottságát; és a ráeszmélést, hogy van miért és kikért tenni, szervezni, fáradozni.” (Kováts Álmos)

Forrás és fotó: romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »