A számítógép is csak ember: szoftverhiba miatt újrasorsolják a BL nyolcaddöntőit

A számítógép is csak ember: szoftverhiba miatt újrasorsolják a BL nyolcaddöntőit

Újrasorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét, miután a délben tartott első ceremónia során hibák merültek fel. Az új húzásra 15 órától kerül sor.

Az európai szövetség (UEFA) azt közölte, hogy a procedúrát segítő szoftver meghibásodott, ezért lesz szükség új sorsolásra. A program a lebonyolítókat támogatja abban, hogy mely csapatok nem kerülhetnek össze egymással.

A déli ceremónia során a Manchester Unitedet előbb hibásan a Villarreallal párosították össze, noha a két együttes korábban csoportellenfél volt, azaz ez a párosítás szabályellenes, majd az angol csapatot nem adták hozzá az Atlético Madrid lehetséges ellenfeleit tartalmazó tálhoz, amelyben viszont ott volt az FC Liverpool, amely már a csoportszakasz során is megküzdött a spanyol bajnokkal. A Villarreal később a Manchester Cityt kapta, az Atlético pedig a Bayern Münchent, míg az MU a Paris Saint-Germaint.

A közösségi médiában azonnal vita kezdődött arról, hogy szabályos volt-e így a párosítás elkészítése, az UEFA pedig nem sokkal később közölte: a sorsolás érvénytelen, 15 órától új húzás következik.

A nyolcaddöntő hibás párosítása, amelyet újrasorsolnak:

Red Bull Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol)

Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)

Hírdetés

Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)

Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)

Internazionale (olasz)–Ajax Amsterdam (holland)

Sporting Lisboa (portugál)–Juventus (olasz)

Chelsea (angol)–OSC Lille (francia)

Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)

(MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »