A szakszervezet szerint a töredéke sem igaz a BKV-s fizetési reklámoknak

A szakszervezet szerint a töredéke sem igaz a BKV-s fizetési reklámoknak

Az érdekképviseleteket úgy tájékoztatták,hogy a BKV folyamatosan tárgyal a tulajdonosával a jövő évről, ezért nem ült még le a munkavállalókkal egyeztetni a bérek alakulásáról – tudta meg az InfoRádió Naszályi Gábortól, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnökétől.
„Ha valóban egyeztetnek, akkor az elmúlt hónapokban valaminek történnie kellett volna”
– véli az érdekképviselet vezetője.

Naszályi Gábor emlékeztetett arra, hogy tavaly a munkavállalók oldaláról már júniusban megjelölték a 15 százalékos bérfejlesztési igényt, de csak karácsony előtt pár nappal kaptak választ egy ajánlattal, amit már el kellett fogadni.
„Nálunk erről dolgozó emberek döntenek, velük kell egyeztetni, ami nem megy 24 óra leforgása alatt”
– mondta az érdekképviselet vezetője, hozzátéve, hogy a vállalat sem tud úgy költségvetést tervezni, hogy nem tudja, milyen bérben állapodnak meg a munkavállalókkal.

Hírdetés

A szakszervezet a korábbi évekhez hasonlóan 2019-re is 15 százalékos emelést kért. Ez 2017-ben megvalósult, idén ebből 12 százalék teljesült, ami Naszályi Gábor szerint kevés, ez szerinte a munkaerőhiányból is látszik.

A szakszervezeti elnök szerint elsődlegesnek kellene lennie, hogy emeljenek és itt tartsák a dolgozókat.

„Mi azoknak az érdekeit képviseljük, akik még itt vannak”

– egyértelműsítette az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki szerint „könnyű bevonzani a mindenféle idealizált üzenetekkel az embereket, akik később döbbennek rá, hogy
a töredéke sem igaz annak, amit a reklámfilmekben és egyéb felületeken eljuttatnak hozzájuk,
és ők is el fognak menni”. A szakszervezeti vezető szerint nem arra kellene törekedni, hogy új alkalmazottakat vegyenek fel, hanem arra, hogy megtartsák a dolgozókat, ehhez pedig Naszályi Gábor szerint arra van szükség, hogy anyagilag is megbecsüljék az alkalmazottakat.

Az InfoRádió keresi az ügyben a BKV-t, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »