A spanyol bíróság döntött: a beleegyezés nélküli csók szexuális zaklatásnak minősül

A spanyol bíróság döntött: a beleegyezés nélküli csók szexuális zaklatásnak minősül

A spanyol Legfelsőbb Bíróság kedden úgy döntött, hogy a „hallgatólagos beleegyezés” nélküli csók szexuális zaklatásnak minősül. Ezzel megerősítette az andalúziai alsóbbrendű bíróság döntését, amely egy ilyen cselekmény miatt egy rendőrtisztet egy év és kilenc hónap börtönre ítélt.

A fent említett, szexuális zaklatásért elítélt rendőr arcon csókolt egy őrizetben lévő nőt. Az ún. „lopott csók”, tehát kifejezett vagy hallgatólagos beleegyezés nélkül, a Legfelsőbb Bíróság döntése szerint szexuális zaklatásnak minősül. Az ítélet szerint egyértelmű, hogy egy ilyen múló érintkezés is a testi szabadságba való beavatkozásnak minősül.

Hírdetés

A kérdés, hogy a nem kívánt csók szexuális zaklatásnak tekinthető-e, forró téma Spanyolországban azóta, hogy Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) volt elnöke szájon csókolta Jennifer Hermos spanyol futballistát, aki később beperelte a férfit. Az affér miatt a szövetség elnöke szeptemberben lemondott az RFEF éléről.

A Rubiales-szel folytatott tárgyalás a tervek szerint jövő év február 3. és 19. között zajlik majd. Az ügyészség 2,5 év börtönbüntetést kér rá. Egy év börtönt követel magáért a csókért, a többit pedig azért a nyomásért, amelyet állítólag ​​a játékosra gyakorolt, hogy rávegye őt az eset elbagatellizálására.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »