A sóskúti Kisboldogasszony-templom

A sóskúti Kisboldogasszony-templom

Soltész Miklós a helyi nemzetiségi közösség hitélete szempontjából jelentős szerepet betöltő templom külső megújulása alkalmából tartott hálaadó szentmise után arról beszélt, a kormánynak törekednie kell arra, hogy a hazait szolgálja, a hazai munkaerőt, a hazai tudást.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a kormány 140 millió forintos támogatásából külsőleg megújult sóskúti Kisboldogasszony templomban tartott hálaadó szentmise után 2023. november 19-én. MTI/Bruzák Noémi

Hírdetés

A kormány 140 millió forintos támogatásából megújult a sóskúti Kisboldogasszony-templom – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Pest vármegyei Sóskúton vasárnap.

Soltész Miklós a helyi  nemzetiségi közösség hitélete szempontjából jelentős szerepet betöltő templom külső megújulása alkalmából tartott hálaadó szentmise után arról beszélt, a kormánynak törekednie kell arra, hogy a hazait szolgálja, a hazai munkaerőt, a hazai tudást.
   
„Nekünk továbbra is a nemzet hagyományait és a hitet, a nemzetiséget is meg kell őrizni azokon az épületeken keresztül, amelyeket mostanában felújítunk” – fűzte hozzá az államtitkár.
   
Soltész Miklós elmondta, hogy Budapest olyan nevezetességei, mint a közgazdasági egyetem, a Pesti Vigadó, az Operaház, a Lánchíd, a Szent István-bazilika és az Országház is – sok más épület mellett- a sóskútiaknak köszönheti szépségét, állékonyságát.
   
Úgy értékelt: a katolikus templom felújítása felfogható egy adósság törlesztésének a sóskútiak felé, akik a nemzet fővárosát szolgálták; ezzel a nemzet tartozott a sóskútiaknak. A hálaadó szentmisét Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke celebrálta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »