A Smer-SD rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a választások lehetséges befolyásolása miatt

A Smer-SD rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a választások lehetséges befolyásolása miatt

A legnagyobb ellenzéki párt, a Smer-SD kezdeményete a parlament rendkívüli ülésének összehívását a választások esetleges befolyásolásával kapcsolatban.

A kezdeményezést, amelyet a Tomáš Taraba körül csoportosuló képviselők is támogatják azért tartják szükségesnek, mert bizonyos szlovák állami hivatalnokok és kormánytól független szervezetek képviselői Brüsszelben tettek látogatást, ahol Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerint az ellenzéket azzal vádolták meg, hogy amennyiben megnyeri a választásokat ez fenyegetést jelent Szlovákia NATO-tagságára, ezért azt követelték, hogy lépjenek fel ez ellen.

Hírdetés

Fico szerint a kampányt nyáron folytatnák és a célközönsége életkorát és műveltségi szintjét tekintve elsősorban a Smer-SD választói közül kerül ki. Ezt a választási kampányba történő beavatkozásnak tekinti.

A Smer-SD azt is követeli, hogy a NATO kampányával ne avatkozzon be a pártok közötti küzdelembe, szüntessék meg az ezzel kapcsolatosan meghirdetett közbeszerzést és csak a választásokat követően folytasson kampányt a NATO jelképeivel.

Egyúttal a pozsonyi amerikai nagykövetséget is felszólították, hogy tartsa magát távol attól, hogy bármi módon beavatkozik a Szlovákia területén zajló választási kampányba és azonnal szüntesse meg azt plakátkampányt, amely  durva beavatkozást jelent Szlovákia belügyeibe.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »