A Sme rodina képviselője ultimátumot adott Matovičnak

A Sme rodina képviselője ultimátumot adott Matovičnak

A Sme rodina frakciójának képviselője, Patrik Linhart szerdán délelőtt ultimátumot adott Igor Matovič pénzügyminiszternek: azonnali pénzügyi forrásokat követel az Élelmiszer Szamafor nevű program befejezéséhez, különbben nem lesz tovább koalíciós képviselő. Linhert ezt a facebookon is közzétette.

A parlamenti képviselők körében jelenleg is intenzív tárgyalások zajlanak a kormány további sorsát illetően. A keddre tervezett bizalmi szavazást az OĽANO kezdeményezésére elhalasztották csütörtök délután 17:00-ra.

Hírdetés

A Linhart által említett Élelmiszer Jelzőlámpáról szóló törvényt még tavaly fogadta el a parlament. A célja elvileg az lenne, hogy az agrártárca létrehoz egy nyilvántartást, amely alapján a vásárlók könnyebben megtalálják a helyi, hazai, vagy régiós termékeket, de a regisztrált termékek származásán kívül az összetételéről, minőségéről és előállításáról is információt szolgálna. Az alkalmazás létrehozása az Agrárminisztérium feladata lenne – Linhert állítása szerint azonban a tárca nem kapott elég forrást az alkalmazás befejezésére.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »