A Sme rodina ellenzi az 500 eurós választási jutalmat

A Sme rodina ellenzi az 500 eurós választási jutalmat

A Sme rodina nem fogja megszavazni, hogy mindenki 500 eurót kapjon, aki leadja szavazatát a parlamenti választáson – derült ki Boris Kollár pártelnök keddi nyilatkozatából.

Kollár kijelentette, a többi választást tekintve a javaslat diszkriminatív, mert van, akinek a parlamenti választás a legfontosabb, és van, akinek az államfőválasztás vagy az európai parlamenti választás. „Ha mindenkinek 500 eurót kellene adnunk, az összesen 10 milliárd, ezért megvalósíthatatlan ez az elképzelés” – jegyezte meg.

Hírdetés

A választási eredmények meghamisításával kapcsolatos kijelentésekről azt mondta, nem feltételezi, hogy ilyesmi megtörténhet. A választási csalások elleni további lépésnek tekinti a választási bizottságok jegyzőkönyveinek nyilvánossá tételét, az erre vonatkozó javaslat második olvasatba került a parlamentben.

Igor Matovič, az OĽANO elnöke a választójogi törvény módosításával azt szeretné elérni, hogy 500 eurós jutalmat kapjon mindenki, aki részt vesz az idei parlamenti választáson. A tervezetről kedden kezdődött a parlamenti vita. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »