A Sme rodina ellenez minden, az oltás kötelezővé tételére irányuló javaslatot

A Sme rodina ellenez minden, az oltás kötelezővé tételére irányuló javaslatot

A Sme rodina bármely, az oltás kötelezővé tételéről szóló javaslatot megvétóz, beleértve az egészségügyi dolgozókra vonatkozó javaslatot is – helyezte kilátásba Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke a TA3 vasárnapi műsorában.

A házelnök úgy ítéli meg, hogy amennyiben az egészségügyi dolgozókat köteleznék a koronavírus elleni oltást felvételére, fennállna a veszély, hogy közülük többen inkább felmondanának, akkor pedig nem lenne, aki a betegeket ellássa.

Hírdetés

Mint kijelentette, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy mindenkinek, aki újonnan oltatja be magát, száz eurót fizessenek. Mint mondta, elégedett Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügy-miniszter munkájával.

A Za ľudí párt berkeiben uralkodó feszültséggel kapcsolatban megjegyezte, a koalíciós szerződésnek megfelelően a Za ľudí párt két minisztériumot irányít. Hétfőn összeül a Koalíciós Tanács, ott erről a kérdésről is tárgyalnak majd. A Sme rodina elnöke emellett arról is beszélt, hogy pártja egyelőre nem támogatja Robert Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter visszahívását.

(NZS/Felvidék.ma/Denník N)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »