A sárgaság miatt riasztó a helyzet a kassai Egyetemi Gyermekkórházban

A sárgaság miatt riasztó a helyzet a kassai Egyetemi Gyermekkórházban

Riasztó a hepatitisz A-val kapcsolatos helyzet a kassai Egyetemi Gyermekkórházban (DFN). Andrej Koman kórházigazgató arról tájékoztatta a TASR-t, hogy az infektológiai osztály minden fekvőhelye foglalt.

Az infektológiai osztály 25 férőhelyén jelenleg 25 páciens fekszik hepatitisszel. Közülük hét új páciens kedden (október 3.) érkezett Kecerről, Bolyárról és Kassa-Saca városrészből”

– közölte a kórház azt is hozzátéve, hogy nincs hová elhelyezni azokat a pácienseket, akik más diagnózissal érkeztek.

Hírdetés

Koman szerint a DFN közvetlenül a terepen is hozzájárult az új esetek számának csökkentéséhez. Az oltással sikerült megszüntetni a járvány terjedését Szepsiben. A nyár elejére azonban már újabb gócpontok jelentek meg más területeken. Így a hepatitiszes betegek számának várt, hosszú távú csökkenése nem következett be.

Az év elejétől a mai napig már több mint 400 gyermeket regisztráltunk hepatitisz A-val”

– tette hozzá.

Megjegyezte azt is, hogy a jelenlegi hepatitiszjárvány rávilágít azokra a férőhelyproblémákra, amelyekre a kórház már rég felhívta a figyelmet. Szerinte a DFN férőhelyproblémáinak rendszerszintű megoldása a kórház bővítése lenne. „A DFN-nek már régóta készen áll az említett projekt, a megvalósításhoz már csak a pénz hiányzik. A teljes összeg 35 millió euró” – mondta azt is hozzátéve, hogy a projekt finanszírozásáról a többszöri kérés ellenére sem született döntés.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »