A rózsahölgyek újabb nemes akciója – Tanévkezdésre új frizura, ünnepi ruha

A rózsahölgyek újabb nemes akciója – Tanévkezdésre új frizura, ünnepi ruha

A Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága (KRT) számára megalakulásuk óta a szeretetből fakadó segítségnyújtás, a nehezebb sorban élő gyerekek életének szebbé tétele a legfontosabb szolgálati terület. A korábbi évek jótékonysági akciói mellett ezt bizonyítja az idén első ízben megszervezett hajvágási és ünnepiruha-támogatás is.  

A rózsahölgyek interneten közzétett felhívására ezúttal szép számban jelentkeztek a fodrászok, akik augusztus 30-án a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat nemrég átadott Szent Louis és Zelie Martin Központjában – ez ad otthont a KRT-nak is – nehezebb sorban élő sokgyermekes családok, gyermekotthonok iskolásait várták, hogy hajvágással, frizuraigazítással, netán ünnepi hajfonattal tegyék szebbé a jelentkezők iskolakezdését. Álljon itt valamennyiük neve, hisz emberségből, jószándékból jelesre vizsgáztak. A beregszászi Chanel szépségszalont négyen is képviselték – Kiss Veronika, Pokóba Edit, Darcsi Éva, Debreceni Orsolya. A Vivien szépségszalonból Balogh Marianna és Csapó Éva, a Cleopátrából Lévai Katalin és Kovács Anetta, a Szakurából Pércsi Enikő, az Aphroditéból Prohai Szilvia, a Beauty szalonból Punykó Zsuzsa, illetve Nagybégányból Borsos Renáta jelentkezett. És felajánlotta szolgáltatásait Olasz Erika fülbelövő specialista is, aki az antiallergén fülbevalókat is ajándékba hozta. Hogy miért jelentkeztek erre az akcióra az említettek? Kérdésünkre válaszolva valamennyien azt mondták: a gyermekek szeretete, a segítőszándék indította őket. És többen is arról számoltak be, hogy már régóta szeretnének jótékonysági akcióban részt venni. Sokan fontolgatták, hogy árvaházakba, gyermek- vagy öregek otthonába mennek el hajat vágni. Most pedig hálásak, hogy a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága a gyermekek körében erre lehetőséget biztosított.

Hírdetés

Valamennyiüknek Horváth Gabriella, a KRT titkára mondott köszönetet. Aki arról is tájékoztatott, hogy a fodrászok ezúttal több mint hatvan gyermek iskolakezdését tették szebbé, ezzel is tehermentesítve a szülőket. A sajtó képviselőinek arról is beszámolt, hogy ezzel párhuzamosan egy másik jótékonysági programot is futtattak, aminek révén nyolc iskolás ünnepi ruhát kapott. Ennek átadására is ezen a napon került sor. Ebben a névtelen adományozók mellett oroszlánrészt vállalt két rózsahölgy, Békésyné dr. Lukács Angéla és Csizmadia Alexandra, Magyarország Beregszászi Konzulátusának diplomatái.

Kétségkívül nagy munka van egy-egy ilyen akció mögött. Hogy megérte-e annyit fáradozni a sikeréért? Minden bizonnyal. Erről a sok-sok boldog gyermekarc, a csillogó szemek tanúskodtak. Hálás köszönet a szervezőknek, az önzetlen segítőknek!

Kovács Erzsébet


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »