A romániaiak több mint kétharmada szavazna olyan nacionalista pártra, amely a vallási értékeket és hagyományos családot promoválja

A romániaiak több mint kétharmada szavazna olyan nacionalista pártra, amely a vallási értékeket és hagyományos családot promoválja

A romániaiak több mint 60%-a a hagyományos értékeket részesíti előnyben a modern szabadságjogokkal szemben, és a felnőtt lakoság több mint kétharmada vallja, hogy szavazna olyan pártra, amely a vallásos értékeket és a hagyományos családot promoválja – írja a G4Media az INSCOP közvéleménykutató mérésire hivatkozva.

A felmérés öt fejezetből áll, a negyedikben mérték a lakosság értékorientációiáját. Ebből kiderül, a romániaiak 63,1 százaléka előnyben részesíti a hagyományos értékeket a modern szabadságjogokkal szemben, ezeket 31,3 százalék preferálja.

Hírdetés

Az ország északkeleti régiójának 45 fölötti lakosainál erősebb ez a meggyőződés, országosan pedig a 30 év alattiaknál legerősebb a szabadságjogok melletti elköteleződöttség.

A megkérdezettek 63,6 százaléka azt mondja, a hagyományos értékek gyengülése a modernizáció és a fiatalabb generációk közönye miatt van, 30,8% pedig azt gondolja, a külföldi befolyás a gyengülés oka.

A megkérdezettek 68,7 százaléka mondta, hogy szavazna olyan nacionalista pártra, amely a vallási értékeket és a hagyományos család elvét képviseli, 28,2% mondja, hogy nem szavazna ilyen pártra. A vidéken élő, kevés oktatással bíró lakosságnál nagyobb a nacionalista pártra való szavazás hajlandósága.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »