A Rheinmetall 2026-ra megduplázza forgalmát

Az európai országok növekvő védelmi kiadásai és fegyverzetkorszerűsítési programjai által kínált lehetőséggel élve a német Rheinmetall 2026-ig meg kívánja duplázni értékesítési árbevételét – jelentette be a hadiipari gépgyártó és autóipari beszállító konszern egy befektetői konferencián.

A rendezvényen bemutatott terv alapján a konszern 2026-ra 13 és 14 milliárd euró közötti értékesítési árbevételt kíván elérni forgalmának évi mintegy 20 százalékos növelésével. Az idei évre a Rheinmetall 7,6 milliárd eurós bevételi célt tűzött ki.

A Rheinmetall korábbi, 2022 és 2025 közötti középtávú előrejelzése 17 százalékos éves árbevétel-növekedéssel számolt. Szakmai elemzők 12 milliárd euró alatti árbevételt prognosztizált a cégnek 2026-ra.

Hírdetés

A most publikált 2026-os forgalmi tervhez a düsseldorfi székhelyű vállalat fő bevételi forrása, a fegyverzet üzletág 11 milliárd euróval fog hozzájárulni. A fegyverzeti üzletág magában foglalja a Rheinmetall lőszerekkel és fegyverekkel, katonai járműrendszerekkel és elektronikával foglalkozó tevékenységeit.

A vállalat polgári célú gépjárműalkatrészeket is gyárt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »