A résztvevők minden várakozását felülmúlja az előválasztói létszám

A résztvevők minden várakozását felülmúlja az előválasztói létszám

Sikeres politikai innovációnak nevezte az InfoRádiónak Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az ellenzéki főpolgármesteri előválasztást.

„Először nem politikusok döntenek más politikusok jövőjéről, hanem a választókat kérdezzük meg, hogy kit akarnak főpolgármesternek indítani Tarlós Istvánnal szemben. Emberek hosszú tízperceket várnak a hűvös idő ellenére, hogy leadják a szavazatukat, ami mindenképpen azt jelzi, hogy nagyon nagy az érdeklődés. Hét közterületi sátorban mindenhol sorok állnak” – fogalmazott.
Csütörtök délelőttre túllépték a 17 ezer leadott szavazatot, ezzel minden várakozást felülmúltak.
Molnár Zsolt szerint. „A budapesti választók két százaléka részt vett egy ilyenen, ez nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét” – tette hozzá.

„Az a legfontosabb, hogy a budapestiek a sarkukra álljanak, és vegyenek részt a politikai döntésekben” – vélekedett az InfoRádiónak a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely, aki úgy gondolja: függetlenül attól, hogy ki lesz az előválasztás győztese,

Hírdetés

a folyamatnak önmagában minden budapesti győztese.
„Függetlenül attól, hogy ki lesz a győztese az előválasztásnak, önmagában a folyamat és Budapest minden polgára győztese lehet ennek, hiszen nagyon sokan elmentek szavazni” – mondta el.

Mint elmondta, fontos és aktuális téma Budapest árvízi védekezéséről beszélni akkor, amikor az Alpok felől nagy mennyiségű víz közeledhet a főváros felé egy hirtelen olvadással, s rámutatott, Tarlós István főpolgármester dunai irtással képzeli el a védekezést, ahelyett, hogy a tanulmányok és a tervek a Királyok útja, Nánási út vonallal számolnának.

A fővárosiak az MSZP-s Horváth Csabára és Karácsony Gergelyre szavazhatnak a héten. Vasárnap derül ki, hogy ki lesz a győztes, aki ezután újabb fordulóban, júniusig – a korábbi megállapodás szerint – Puzsér Róberttel, a Liberálisok jelöltjével, Sermer Ádámmal és a Momentum jelöltjével küzd meg. Aki végül megnyeri az előválasztást, az lesz Tarlós István kihívója ősszel az önkormányzati választáson.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »