A rendőrség nem gyűjt külön adatokat a hazánkba érkező magánrepülőkről

A rendőrség nem gyűjt külön adatokat a hazánkba érkező magánrepülőkről

Érdekes részletet árult el Kontrát Károly államtitkár a koronavírus-járvány alatti határellenőrzés kapcsán. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó három írásbeli kérdéssel is fordult a Belügyminisztériumhoz:

  • Milyen járványügyi szabályok vonatkoznak jelenleg a magánrepülővel külföldre, illetve onnan hazautazókra? Karanténba kell-e vonulnia az utasoknak?
  • Ki ellenőrzi a magánrepülő utasait az országba való beérkezéskor?
  • 2020. szeptember elseje óta hány olyan légijármű érkezett az országba, amely nem állami tulajdonban, vagy nem légitársaság tulajdonában van?
  • Hírdetés

    Ez részben azért is érdekes, mert a NER luxusrepülője szilveszterkor is szolgálatban volt, csak és január 4-én tért vissza a Maldív-szigetekről.

    A titokzatos gép nem először került a hazai sajt látókörébe, ugyanis korábban Orbán Viktor miniszterelnök is használta a székesfehérvári futballcsapat meccsére utazva, azt állítva, hogy barátja, a klubtulajdonos Garancsi István milliárdos vendége volt. Szintén szóba került, amikor augusztus végén, mindössze pár nappal a koronavírus-járvány miatti korlátozások bevezetése előtt, naponta többször fordulva járt az Adriára és a Földközi-tengerhez. A gép az érvényben lévő beutazási korlátozások ellenére ősszel is sokat volt a levegőben: valaki járt vele Nizzában, Zürichben, Rijekában, Velencében és Berlinben is.

    Mindenesetre a belügyi tárca tájékoztatása szerint a hazánkba való belépés után mindenkivel szemben el kell rendelni a házi karantént, így a magánrepülővel érkezők esetében ez a szabály. Azonban bár a Rendőrség végzi a határforgalom-ellenőrzési feladatokat,

    nem gyűjtenek statisztikai adatokat arra vonatkozóan, hogy hány olyan légi jármű érkezett az országba, amely nem állami tulajdonában vagy nem légitársaság tulajdonában van. 
     


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »