A rendőri öltözék része lett a hidzsáb

A rendőri öltözék része lett a hidzsáb

A skóciai muszlim rendőrnők hordhatják a jövőben a ruhadarabot. Azt remélik, így több muszlim nő dönt a rendőri hivatás mellett.

A rendőri egyenruha opcionális részévé teszik a közeljövőben a hidzsábot Skóciában – írja a brit iNews. Azt szeretnék elérni, hogy minél több muszlim nő jelentkezzen rendőrnek, hogy a szervezetben biztosítani lehessen a lakosságnál megjelenő etnikai és vallási arányokat.

Hírdetés

650 új, valamilyen kisebbségbe tartozó rendőrre lesz szükség a skótok szerint, hogy ezeket az arányokat tartani tudják, jelenleg ez „elérhetetlennek” tűnik – írja a portál. A lakosság négy százaléka afroamerikai vagy ázsiai származású, ám ez az arány Glasgowban tizenkét százalékos, Edinburgh-ban pedig nyolc.

A muszlim nőket a hidzsáb viselésének lehetőségével csábítják, a rendőri egyenruhába szánt modellt már tesztelték és felterjesztették egy munkacsoportnak jóváhagyásra. A muszlim rendőrnők eddig is viselhettek hidzsábot, ám ehhez a felettesük rábólintására volt szükség.

Fahad Bashir, a Muszlim Skót Rendőrök Szövetsége vezetője szerint a rendőrhidzsáb „jó irányba való első lépés”, mert így a rendőrség a közvélemény számára egyre befogadóbbnak tűnik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »