A Real Madrid csak a hosszabbításban vezetett az El Clásicón, de nyert!

A Real Madrid csak a hosszabbításban vezetett az El Clásicón, de nyert!

A Real Madrid 3-2-es győzelmével ért véget a Bernabéuban az El Clásico, ami azt jelenti, hogy a listavezető előnye 11 pontra nőtt Barcelonával szemben, hat fordulóval a zárás előtt.

Mindkét csapat BL-mérkőzést játszott a hét első felében, a Barcelona nagy csalódással zárta a magáét, miután kiesett a PSG ellen, a Real Madrid ellenben diadalt aratott, miután tizenegyespárbajban kiejtette a címvédő Manchester Cityt.

Carlo Ancelotti lecserélte a védelme nagy részét, kimaradt Dani Carvajal, Nacho és Mendy is. Hosszabb szünet után kezdett ismét együtt Luka Modric és Toni Kroos egy rangadónak mondható mérkőzésen.

A Barcelona kezdte jobban a mérkőzést, az első szögletből, Raphinha beadása után Christensen a hálóba fejelt.

Hírdetés

MADRID, SPAIN - APRIL 21: Andreas Christensen of FC Barcelona scores his team's first goal during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on April 21, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images) (Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

Andreas Christensen így fejelte a mérkőzés első gólját. Fotó: Florencia Tan Jun/Getty Images
A Real Madrid a 18. percben egyenlített, Lucas Vázquez büntetőt harcolt ki, amit Vinícius Júnior értékesített. Ez már a hetedik gólja volt az El Clásicócon.

Újabb fordulatot a 69. perc hozott, amikor a mérkőzés folyamán már másodszor a katalánok kerültek előnybe, Fermín López révén. Ismét gyorsan egyenlített a Madrid: Vinícius beadása után a túlsó oldalon egyedül hagyott Lucac Vázquez a kapuba lőtt.

A folytatásban Vinícius megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak, egyedül, bár kicsit kisodródva vihette kapura a labdát, ter Stegen jól fogta a szöget, s hárított.

A 91. percben Lucas Vázquez beadását Joselu nem érte el, de a túlsó oldalon érkező Jude Bellingham fellőtte a labdát a bal felső sarokba.

Ezzel a Real Madrid 3-2-re nyert.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »