A PSD csúfot űzne a választóiból, ha támogatna egy kisebbségi PNL-kormányt

A PSD csúfot űzne a választóiból, ha támogatna egy kisebbségi PNL-kormányt

 Vasile Dîncu szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fog támogatni egy kisebbségi liberális kormányt, és elfogadhatatlannak tartaná, ha ismét Florin Cîțu kapna kormányalakítási megbízást.

A PSD Országos Tanácsának elnöke a Prima Tv-nek nyilatkozva vasárnap kifejtette, a szociáldemokraták ‘csúfot űznének a választóikból’, ha Nemzeti Liberális Pártból (PNL) és az RMDSZ-ből álló, kisebbségi kormányt támogatnának a parlamentből. Emlékeztetett arra, hogy a PSD-nek most kollektív vezetése van, a stratégiájukról nem hány ember, hanem egy közel száz fős testület, az Országos Politikai Bizottság dönt.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a párt álláspontja, ha Klaus Iohannis újra Florin Cîțut bízza meg kormányalakítással, Vasile Dîncu kijelentette: a párt politikai bizottságának korábbi határozata értelmében ezt elfogadhatatlannak tartanák. ‘Ezt elutasítnánk, hiszen a mi bizalmatlansági indítványunk buktatta meg Cîțut’ – jelentette ki.

Hírdetés

Vasile Dîncu úgy véli, hogy Klaus Iohannis hibázott akkor, amikor a miniszterelnöknek alkalmatlan Florin Cîțu mellé állt, és most az államfő ‘időhúzásra játszik’. Ugyanakkor szerinte ‘súlyos hiba lenne’ a választások után megalakult koalíció helyreállítása, Florin Cîțu irányítása alatt.

Arra a kérdésre, hogy a kormányt megbuktató ellenzéki pártok miért nem javasolnak egy közös miniszterelnök-jelöltet, Vasile Dîncu kijelentette: a három alakulat ‘matematikailag’ valóban parlamenti többséget alkot, ám ‘összeférhetetlenek’. Emlékeztetett arra, hogy amikor még kormányon volt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kizárta az együttműködés lehetőségét a PSD-vel.

A politikus cáfolta azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a PSD alkut kötött a PNL-vel egy kisebbségi liberális kormány parlamenti támogatásáról. ‘A tetteink végül cáfolni fogják ezeket fake news-okat’ – fogalmazott Vasile Dîncu. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »