A PSD azon háborog, hogy a kórháztûz másnapján Johannis síelni ment

A PSD azon háborog, hogy a kórháztûz másnapján Johannis síelni ment

Bírálja Klaus Johannis államfőt a Szociáldemokrata Párt (PSD). Az alakulat szerint az elnök „a sípályáról szolidarizál” a bukaresti kórháztűz áldozataival és családtagjaikkal.

„A Matei Balş intézetnél történt tragédia halálos áldozatainak száma sajnos nő, Johannis elnök pedig a sípályáról szolidarizál az áldozatokkal és családtagjaikkal. Hatéves mandátuma alatt láthattuk, hogy az elnöki palota sízője miként szlalomozik az egészségügy, az oktatás vagy a közigazgatás ‘reformjára’ vonatkozó ígéretek között, és ‘aggodalommal követi’ a román emberek drámáit, de csak néhány perc erejéig, egy-egy televíziós nyilatkozatban. Egyébként pontosan olyan párhuzamos polgártársai életével, mint amilyen párhuzamosan álltak a sílécei, amikor legutóbb lesiklott Szebenjuharoson” – áll a PSD szombati Facebook-bejegyzésében.

Hírdetés

Klaus Johannis államfő látogatást tett pénteken a bukaresti Matei Balş intézetnél, ahol tűz ütött ki kora reggel. Az elnök részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, ugyanakkor a román egészségügy reformját sürgette.

Szombaton viszont az Antena3 egy Youtube-videó alapján hozta a hírt, miszerint Johannis Szebenjuharoson síelt:

A videóban a helyszínen levő újságírók megkérdik az elnököt, milyen síelni, mir azt mondja, nagyon jó síelni is, és a hó minőség is. (Agerpres/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »