A PS ismét megpróbálja visszahívni Dolinkovát. A miniszter asszony „színháznak” nevezte az egészet

A PS ismét megpróbálja visszahívni Dolinkovát. A miniszter asszony „színháznak” nevezte az egészet

Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter menesztését akarja a PS ellenzéki mozgalom. A PS több lépését is kifogásolja. A trencséni kórház jelenlegi helyzete miatt is bírálják a miniszter asszonyt. A PS elkezdi gyűjteni a visszahívási ülés összehívásához szükséges képviselők aláírásait, állítása szerint ígéretet kapott az ellenzék támogatására. Tervei szerint a jövő héten nyújtja be a visszahívásról szóló javaslatot. Ezt a szerdai sajtótájékoztatón Oskar Dvořák, a PS képviselője jelentette be.

„A jövő héten minden okot bemutatunk. A miniszter asszony lemarad a kórházépítésben, az Általános Egészségbiztosító rendkívül eladósodott, és nem látunk reformokat például az ambuláns szektorban” – mutatott rá a képviselő.

Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter „színháznak” tartja a leváltására vonatkozó javaslat benyújtását.

Hírdetés

„Meg sem lep, hogy az az ember, aki korábban végzetesen megbukott az egészségügyi minisztériumban, ma már csak politizál, és semmit nem tesz Szlovákia lakosságáért. Volt már egy kínos jelenet a visszahívásommal kapcsolatban. Dvořák úr a nyáron pánikot keltett a trencséni kardiológia körül, és a frászt hozta a betegekre. A nevetséges lépéseivel csak azt erősíti meg, hogy saját tehetetlenségét és a kórházhálózat optimalizálásának kudarcát kell lepleznie, amiért az előző kormányban ő maga volt a felelős”

– jegyezte meg a miniszter.

Lehetséges visszahívását Dvořák újabb „kétségbeesett kísérletének” tartja arra, hogy felhívja magára a figyelmet. „A képviselő úrral ellentétben én napi szinten oldom a problémákat, és javítom azt, amit az ilyen amatőrök itt hagytak” – tette hozzá.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »