A Progresszív Szlovákia önállóan indul az előrehozott választásokon

A Progresszív Szlovákia önállóan indul az előrehozott választásokon

A Progresszív Szlovákia (PS) parlamenten kívüli mozgalom önállóan vág neki az előrehozott parlamenti választásoknak. Ezt a PS elnöke és az Európai Parlament alelnöke, Michal Šimečka jelentette be szerdán. Állítása szerint a 2020-as választások előtti egyesülési viták rosszul alakultak Szlovákia számára. Egyúttal azt szeretné, ha a PS önálló liberális pártként lenne részese egy tisztességes pártversenynek.

Šimečka úgy véli, az utolsó parlamenti választások előtt viták merültek fel arról, hogy egy blokkban egyesüljenek a Za ľudí párttal, ami mindenkinek ártott.

– szögezte le.

Hírdetés

A PS vezetője szerint a demokrácia szempontjából fontosak az érték- vagy programkülönbségek. Szerinte tisztességes versenynek kell lennie például a liberális és a konzervatív pártok között.

Šimečka kész lemondani EP-képviselői és az Európai Parlament alelnöki tisztségéről, ha a PS sikeres lesz a választásokon. Szerinte a PS számára fontos lesz a megkérdőjelezhetetlen EU- és NATO-tagság, a hozzáértő szakmai kormányzás és a jogállamiság védelme, valamint az ehhez kapcsolódó ügyek kivizsgálása.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »