A Postoj.sk olvasói az Orbán-interjúra: Kár, hogy nekünk nincs egy ilyen Orbán Viktorunk

A Postoj.sk olvasói az Orbán-interjúra: Kár, hogy nekünk nincs egy ilyen Orbán Viktorunk

Közel 3 ezer Facebook-megosztást és mintegy 400 hozzászólást kapott eddig a Postoj.sk olvasóitól a konzervatív, keresztény portál Orbán Viktorral készült interjúja. És bár a reakciók között vannak kritikusak is, ez az az olvasói kör, mely befogadó a magyar miniszterelnök által mondottakkal kapcsolatban és nem utasít el kapásból mindent, mint azt gyakran tapasztalható a liberális oldalon.

A Postoj.sk olvasóinak reakcióiból válogattunk:

“100 százalékos interjú.”

“Szlovákia szempontjából ez egy alapvető beszélgetés, és sok fontos momentumot találunk benne ránk vonatkozóan”

“A liberális állam önmagában nem ellenség. Csakhogy a liberális értékek leple alatt egyre több a totalitárius gondolkodó és cselekvő.”

“Egy szuverén nemzet szuverén miniszterelnöke. Kár, hogy nekünk nincs ilyenünk””

“Bárcsak nekünk is lennének ilyen politikusaink…”

“Átütőerejű beszélgetés – megtörte a több éves hallgatást. Tartalmilag nagyon gazdak – információra, ütletekre, gondolkodásra, saját félrelépéseink korrigálására, melyek a tények és összefüggések nem ismeréséből adódtak.

Hanus és Majchrák urak leckét kaptak a konzervatív politika magasiskolájából. Hogy megfogadják-e, vagy maradnak a többi lap nyomdokaiban? Nos, ettől is függ, hogy feltámad-e nálunk a konzervativizmus, vagy maradnak a szlovákiai konzervativizmus társsírásóinak pozíciójában. A nagy kihívás számukra, hogy képesek-e túllépni Igor Matovič iránti gyűlöleten”

“Mennyire örülök, hogy ez a beszélgetés megerősített abban, hogy Orbán egy okos és jó ember. Csak irigyelhetjük őt a magyaroktól.”

Hírdetés

“Fiúk, le a kalappal. Remek interjú!”

“Orbán Viktor szerintem egy európai szintű gondolkodó. Az Európa reménybeli jövőjét jelentő konzervativizmus képviselője.”

“Orbán nem egy szimpatikus ember a számomra, de amit mondott, azzal egyetértek.”

“Nem vagyok Orbán rajongója, de tiszteletben tartom az autentikus kereszténységét. Sok mindenben több bölcsességet tudott felmutatni, mint a leghangosabb ellenzői. Nem fehéren-feketén látja a világot.”

“Szuper, hogy mit sikerült összehozniuk. Elismerésemként növelem a portál anyagi támogatását.”

“Teljesen nyilvánvaló, hogy ezt az interjút egy államférfi, nem pedig csak egy politikus adta. Az ilyen dimenzióba a mi politikusaink el sem jutnak. Még nem elég érettek hozzá. A Postojnak nem akármilyen dolgot sikerült összehoznia.”

“Az elmúlt 10 év egyik legjobb interjúja, amiért mindkét felet dicéret illeti. ”

“Remek interjú, Orbánnak egyetlen hibája van. Hogy nem Szlovákiában politizál.”

“Sajnálom a történelmi Magyarország felbomlását. Inkább Orbán, mint Matovič, Heger vagy Pellegrini.”

“Az ilyen interjúk nagyon hiányoznak a szlovák sajtóból.”

Az interjút ITT szemléztük.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »