A Pogány Erzsébet-díj átadása Rimaszombatban képeken

A Pogány Erzsébet-díj átadása Rimaszombatban képeken

A Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás 2023. november 16-án harmadik alkalommal adta át a Pogány Erzsébet-díjat, az idén Rimaszombatban a Kastélyszálló Panzió dísztermében.

Laczkó Lajost Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke; Győri Margitot Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója méltatta. A díjakat Fekete Iréntől a Pogány Erzsébet-díj kuratóriumi elnökétől, Gubík Lászlótól, a SZAKC elnökétől és özvegy Pogány Tibortól vették át.

A Pogány Erzsébet emlékére, életpályája iránti tiszteletből alapított díj átadása Krasznahorka büszke vára dallamaival vette kezdetét, melyet tárogatón Agócs Sándor játszott, akinek az előadásában felcsendült még a Csínom Palkó című dal is. Demeter Katalin előadásában Ady Endre Finita című költeménye hangzott el. A Rimaszombati Művészeti Alapiskola növendékei előadásában magyar csárdások dallamai csendültek fel; hegedűn Radics Attila játszott, akit Putnoky Gyula szintetizátoron kísért. Arany Niki, a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola zenetanára a Kormorán együttestől Ki szívét osztja szét című szerzeményével köszöntötte a díjazottat. Az ünnepség hivatalos része Agócs Sándor előadásában Demjén Ferenc Honfoglalás című dalával ért véget. Az est műsorvezetője Polgári Mária volt.

Hírdetés

Írásos beszámolónk az eseményről ITT olvasható.

A tárogatóművész még visszaköszönt, hogy a meglepetés erejével élve eljátsza a Boldog születésnapot Hideghéthy Andrea ügyvezető igazgatónak, akit Gubík László SZAKC-elnök és a SZAKC munkatársai köszöntöttek, s akinek a SZAKC közössége is szívből gratulált kerek életjubileuma alkalmából.

Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma és Gecse Attila

(HE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »