A pápa gyásztáviratot küldött a gépekről lekapcsolt, nyolc hónaposan elhunyt Indi Gregory temetésére

A pápa gyásztáviratot küldött a gépekről lekapcsolt, nyolc hónaposan elhunyt Indi Gregory temetésére

Patrick McKinney, Nottingham római katolikus püspöke december elsején délelőtt végezte Indi Gregory temetési szertartását a Szent Barnabás-székesegyházban. A kislány, aki egy ritka betegségben szenvedett, nyolc hónapos korában, november 13-án halt meg, miután szülei hasztalan tiltakozása ellenére az illetékes brit bírák döntése értelmében leválasztották az életfunkcióit fenntartó eszközökről.

Ferenc pápa üzenetében imáiról és közelségéről biztosította a kislány családját, Indit pedig az Atya „gyengéd és szerető kezeire” bízta.

A Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával elküldött részvéttávirat szerint „Ferenc pápa szomorúsággal értesült a kis Indi Gregory haláláról, akinek szüleit, Deant és Claire-t részvétéről és lelki közelségéről biztosítja, továbbá mindazokat, akik Isten e drága lánykájának elvesztését fájlalják. Miközben Indit a Mennyei Atya gyengéd és szerető kezeibe ajánlja, Ferenc pápa lélekben csatlakozik a temetésre egybegyűltekhez és hálát ad a Mindenható Istennek a kicsi Indi túlságosan is rövid életének ajándékáért. A Szentatya ezenfelül azért is imádkozik, hogy az Úr Jézus – aki azt kérte tanítványaitól: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, mert ilyeneké a mennyek országa” (Mt 19,14) – adjon mély megvigasztalódást, erőt és békességet.”

Indi Gregory gyászmiséjét a nottinghami Szent Barnabás-székesegyházban tartották. A kislányuk életéért küzdő katolikus szülők a lehető legszebb módon akartak búcsút venni gyermeküktől, akit születése után a kórházban megkereszteltettek. Azért is hívták a rokonokat és ismerősöket a gyászmisére, amelyet a város püspöke celebrált, hogy együtt dicsérjék az Élet Urát, és megköszönjék neki kislányukat. „Nagyon szomorú, de egyben egészen különleges nap ez számukra” – nyilatkozta Indi édesapja.

Hírdetés

Indi egy ritka mitokondriális betegséggel született, ami miatt a kezdetektől rászorult az élete fenntartását biztosító eszközökre. Az Egyesült Királyságban hatályos jogszabályok szerint, elfogadva a kislányt ápoló nottinghami Queen’s Medical kórház orvosainak véleményét, az angol bírák azonban, „mivel nincs lehetőség a gyógyításra, ezért az ő legjobb érdekeit szem előtt tartva” az életfenntartó készülékekről való leválasztás mellett döntöttek. Indi szülei gyermekük legjobb érdekének az ő életét tartották, és mindent megtettek azért, hogy kislányuk életben maradhasson egészen a természetes haláláig – ahogy azt a Katolikus Egyház tanítása mindmáig képviseli.

A Gregory család kívánságait támogatta az olasz kormány is, amikor olasz állampolgárságot adott a kislánynak, hogy így a római Bambino Gesù vatikáni kórházba szállíthassák, amely a maga részéről bejelentette, hogy szívesen fogadja a beteg kislányt és új gyógymódot biztosít a számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Dean Gregory Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »