A nyugdíjasok érdekképviselete a választáson való részvételre buzdít

A nyugdíjasok érdekképviselete a választáson való részvételre buzdít

A cél, hogy Szlovákiának olyan kormánya legyen, mely megtartva a lakosság életszínvonalát, nem szociális területen, nem az idős embereken, a kisgyermekes családokon, az egészségkárosodással élőkön és az úgynevezett dolgozó szegényeken akar majd takarékoskodni.

A Szlovákiai Nyugdíjasok Egységszervezete (JDS) arra buzdítja az idősebb generáció képviselőit, hogy szeptember 30-án minél nagyobb számban járuljanak az urnákhoz, vegyenek részt a parlamenti választáson, csatlakozva ezzel a korosztályukhoz tartozó neves személyiségek részvételre ösztönző felhívásához. Erről az egységszervezet elnöke, Michal Kotian tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Hírdetés

Mint mondta, erre azért van szükség, mivel nagyon fontos, hogy az új kormány megtartva a szociális színvonalat ne a szociális megszorítások árán csökkentse az állam kiadásait. Ez nagyon jelentős követelmény nemcsak az idős emberek, hanem a kisgyermekes családok, az egészségkárosodottak és a szegénység határán élő munkavállalók szempontjából is. Szlovákiának szerintük nyugalomra, stabilitásra, szociális békére és tapasztalt vezetőkre van szüksége.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »