A nyeretlen Győr érkezik Sepsiszentgyörgyre (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A nyeretlen Győr érkezik Sepsiszentgyörgyre (Női kosárlabda, Európa-kupa)

Újabb hazai, a jelenlegi járványügyi helyzet miatt ezúttal nézők nélküli mérkőzés vár a megyeszékhelyi Sepsi-SIC csapatára, amely ma 19 órától a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 3. fordulójában a nyeretlen magyar UNI Győr együttesét fogadja a Sepsi Arénában. A B jelzésű négyes másik meccsét szintén szerdán rendezik meg, ezen a török Elazığ İl Özel Idare a csoportelső ukrán BC Prometejt látja vendégül.

A női kosárlabda Európa-kupa első két körében vereséget szenvedő, a B-csoport utolsó helyén álló UNI Győr érkezik Sepsiszentgyörgyre, hogy ma 19 órától az 1/1-es győzelmi mutatóval a kvartett második helyét elfoglaló Sepsi-SIC együttesével mérkőzzön meg a nyertesnek járó két pontért. A magyar csapat a sorozat első fordulójában 74–67-re kapott ki az Elazığ vendégeként, majd a másodikban 117–83 arányban maradt alul a Győrbe látogató BC Prometejjel szemben. Hatszoros Román Kupa-győztes és ötszörös bajnokcsapatunk számára is bal lábbal indult a második számú európai klubtorna, hiszen a zöld-fehérek Ukrajnában 86–64-re veszítettek, ám lányaink múlt csütörtökön, kihasználva a haza pálya előnyét, 62–47-re verték törökországi ellenlábasukat.

Mint ismeretes, a női kosárlabda Nemzeti Liga hétvégi fordulójában a Sepsi-SIC szabadnapos volt, a Győr viszont a magyar pontvadászatban házigazdaként lépett pályára, és 80–59-re kikapott a sepsiszentgyörgyi Euroliga-selejtezőn a zöld-fehéreket hosszabbításban legyőző Atomerőmű KSC Szekszárdtól. Négy kör és három lejátszott mérkőzés után a Zoran Mikes edzette lányok a román bajnoki táblázat 6. helyét foglalják el 5 ponttal, az Iványi Dalma irányította győriek hat forduló után az NB I-es rangsor 7. helyén tanyáznak 9 ponttal.

Hírdetés

Ha az első két-két Európa-kupabéli mérkőzés alapján összehasonlítjuk a két csapatot, kiderül, hogy a háromszékiek gyengébb dobóteljesítménnyel rendelkeznek, mint a győri lányok, ám lepattanózás, blokkolt dobás meg ellentámadásból szerzett pontok terén jobbak, mint mai vendégeik. Az UNI Győr 182 cm átlagmagasságú, 24 év átlagéletkorú játékoskerete tíz magyar mellett egy-egy szlovák, szerb, amerikai és kanadai kosarasból áll össze.

„Annak ellenére, hogy a Győr még nem játszik azon a szinten, amelyen tud, komolyan rá kellett készülnünk a szerdai mérkőzésre. A román bajnokság legutóbbi fordulójában mi nem játszottunk, így volt időnk edzeni, kijavítani néhány hibánkat, és bízom abban, hogy pozitív eredménnyel zárjuk a meccset. Jó csapat a Győr, az Európa-kupában pedig minden találkozó nehéz. Sajnos, nézők nélkül játszunk, ami azt jelenti, hogy nekünk kell pluszenergiát előásnunk, jó hangulatot teremtenünk a kispadon, a pályán pedig a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk” – nyilatkozta az esti párharcra készülve Zoran Mikes, a megyeszékhelyi együttes bosnyák edzője.

A B-csoport állása a 3. forduló előtt: 1. Prometej (2/0) 4 pont, 2. Sepsi-SIC (1/1) 3 pont, 3. Elazığ (1/1) 3 pont, 4. Győr (0/2) 2 pont. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »