A norvég miniszter az Oslo Pride-on megmutatta melleit a közönségnek

A norvég miniszter az Oslo Pride-on megmutatta melleit a közönségnek

Lubna Jaffery norvég kulturális és esélyegyenlőségi miniszter kedden az Oslo Pride rendezvény keretében derékig levetkőzött színpadon, és megmutatta a melleit a közönségnek – számolt be a Nettavisen helyi lap és az NRK norvég közszolgálati műsorszolgáltató.

A kormánytag azután vetkőzött neki, hogy az idei év fő „fag hag“-ének nyilvánították. Az LMBT közösség szlengjében ez a kifejezés olyan nőt ír le, aki többnyire vagy kizárólag a meleg és biszexuális férfiakhoz áll közel.

  „Ahhoz, hogy egy ilyen díjat elnyerj, prezentálnod kell magad, de nem szabad magadat komolyan venni. Kulturális és esélyegyenlőségi miniszterként, most pedig a queer személyek fővédőjeként arra törekszem, hogy a queerek biztonságban és szabadon érezzék magukat, és ez egy kis hozzájárulás volt”

Hírdetés

– kommentálta viselkedését Jaffery.

Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök kijelentette, hogy a miniszter asszony viselkedése „teljesen rendben van”. „Lubna magabiztos, szabad és csodálatos ember, aki szeretettel van jelen a kulturális eseményeken országszerte. Tegnap is Oslóban volt, és szerintem teljesen rendben van” – mondta a kormányfő.

Jaffery pakisztáni bevándorlók családjából származik, és a regionális és nemzeti politikában betöltött különböző pozíciók révén jutott el a pozícióig.

Štandard.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »