A népszavazás után vérszemet kap a Jobbik?

A népszavazás után vérszemet kap a Jobbik?

Habár a Jobbik is a népszavazáson való részvételre és a nem szavazatra buzdított az elmúlt hetekben, a párton belül úgy vélik, az érvénytelen referendummal megtört a Fidesz verhetetlenségének mítosza. A Magyar Nemzet jobbikos forrásai azzal érveltek, hogy a kormányzati kampányra költött töméntelen közpénz és a jelentős médiatúlsúly ellenére is kiderült, hogy a Fidesz legyőzhető. Ez pedig egyfajta trendforduló a magyar belpolitikában, amit ki akarnak használni. – Ezek után vérszemet kaphatunk – fogalmazott egyik politikusuk, hozzátéve, hogy reményeik szerint végre a migráció mellett olyan témák is egyre erőteljesebben megjelenhetnek, amelyekkel a Fideszt sarokba lehet szorítani. Itt az ellenzéki pártok részéről folyamatosan hangsúlyozni próbált oktatást, egészségügyet, illetve a korrupciót emlegették, amelyről egyébként a hamarosan aktuálissá váló, általuk kezdeményezett valódi nemzeti konzultáció is szól.

Hírdetés

A Magyar Nemzet jobbikos forrásai mindenesetre komolyan tartanak attól, hogy Brüsszel miként fogja kihasználni az érvénytelen népszavazást. Azt mondták, érzik a felelősségüket abban, hogy a kvótákat ne lehessen majd bevezetni itthon. Ha dominálni nem is tudják majd a közbeszédet, arra fognak törekedni, hogy a kormány és a kormánypárt szerintük meggyengült pozíciója mellett ők erősebbnek tűnjenek.

Informátoraink szerint azzal, hogy a kormány gyengült a népszavazás után, a Fidesz is tisztában van. Ismerve a „Fidesz-logikát”, szerintük most az következhet, hogy a korábbinál is erősebben támadják a Jobbikot. Ennek egyébként már vannak jelei: Vona Gábor pártelnököt egy olyan lesifotós figyelte meg, aki korábban a Spéder Zoltán nagyvállalkozót lejárató, a kormányközeli médiumokban lehozott riportokhoz készített felvételeket, Volner Jánost, a párt frakcióvezetőjét pedig állítólag egy „kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó” zsarolta meg.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 06.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »