A Néppárt elnöke támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét

A Néppárt elnöke támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és európai palamenti frakcióvezetője Brüsszelben újságíróknak nyilatkozva kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója kedd délután, zárt ülésen szavaz a Tisza Párt EPP EP-frakciójához való csatlakozási kéreleméről.

Manfred Weber az ülést megelőzően gratulált a Tisza Pártnak ahhoz, hogy az európai parlamenti választások alakalmával megszerezte a leadott szavazatok mintegy 30 százalékát.

Hírdetés

Kijelentette: a Tisza Párt hét képviselőjének európai parlamenti mandátuma „erős eredmény”, ami egyértelmű üzenetet hordoz a magyar polgároktól arra vonatkozóan, hogy a Fidesz mellett másokat is szeretnének látni az Európai Parlamentben a magyar érdekek képviseletében.

„A Tisza Párttal a magyar érdekek képviseletében és védelmében sok képzett ember került az Európai Parlamentbe, a párt képviselői a munka elvégzésére alkalmasak” – fogalmazott Weber.

Közölte, aggodalmak vetődnek fel a magyarországi fejleményekkel kapcsolatban, amikor a jogállamiságról, vagy a korrupció elleni harcról van szó. Jó látni, hogy az a párt, amelyik felteszi a szükséges kérdéseket Magyarországon, most csatlakozik az Európai Néppárt korrupcióellenes és jogállamsággal kapcsolatos fellépéséhez – tette hozzá nyilatkozatában EPP elnöke.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »