A nemzeti szuverenitás védelméről Csurgón

A nemzeti szuverenitás védelméről Csurgón

A korrupt brüsszeli szélsőség hazánkat szeretné megfosztani szuverenitásától: ők akarnak dönteni a magyar ügyekről is. Csurgón a kereszténydemokrata Szászfali László óvta ettől a polgárokat.

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője beszél a nemzeti konzultációról tartott csurgói lakossági fórumon 2023. december 2-án. MTI/Vasvári Tamás

Hírdetés

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője a fórumon azt hangoztatta, hogy „a veszélyek, a nagy kihívások korát éljük”. A koronavírus-járvány után, az orosz-ukrán háború időszakában, gazdasági nehézségek közepette felerősödtek a magyar szuverenitást megkérdőjelező „brüsszeli és környékbeli” próbálkozások, ezért indult el a nemzeti konzultáció – fogalmazott.   

A politikus arra biztatott mindenkit, töltse ki a konzultációs kérdőívet.

Kósa Lajos a somogyi városban a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon azt mondta: a szuverenitásért folytatott harc Magyarország egész történelmén átível.
   
Még nem volt olyan birodalom, amellyel Magyarország jól járt volna, az oszmánok, az osztrákok, a németek és a szovjetek ellen is küzdött a szuverenitás megmaradásáért – tette hozzá.
   
Úgy vélte, ezek a harcok ha nem is voltak mindig sikeresek, későbbi történelmi sorsfordulóknál beigazolódott, hogy nem voltak teljesen eredménytelenek sem, hiszen a kiegyezés nem jött volna létre az 1848-1849-es szabadságharc nélkül, a rendszerváltozás pedig „1956 nélkül nem lett volna az, ami”.
   
Kósa Lajos felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy „a szabadságunkat nem a szüleinktől örököltük, meg kell érte küzdeni, minden generációnak újra és újra magának kell kivívna”.
   
A kormánypárti politikus kitért arra, hogy a világ befolyásolásáért óriási a küzdelem. Az egyik oldalon leginkább az Egyesült Államok által képviselt globalisták állnak, a másikon azok az erők, amelyek nemzeti alapon gondolják a világ sorsának szervezését.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »